Vlees
zó op de grill
BBQ
tips
& tricks
3
Meer info over
deze prikvork?
Klik hier.
Direct & indirect
vlees
62
6
Vlees dat snel gaar is, bijvoorbeeld
hamburgers, kun je het beste direct
boven de hete kolen of briketten
barbecueën. Grotere stukken
vlees moeten vaak op een lagere
temperatuur worden gegaard. Schuif
de kolen of briketten dan naar 1 kant
en leg het vlees niet boven het vuur,
maar ernaast (indirect grillen). Hou
de deksel dan ook gesloten.
Slim, zo’n deksel
65
Barbecues zijn er in alle soorten
en maten. Gebruik je er een met
een deksel en luchtschuif, dan kun
je de temperatuur beter regelen.
4
1
Marinade of rub
Vlees kun je eerst marineren. Maar
je kunt het ook inwrijven met een
rub: een (zelfgemaakte) mix van
gedroogde kruiden en specerijen.
Gebruik wat olijfolie om de rub beter
aan het vlees te laten plakken.
Voor dit Boretti vleesmes
kun je sparen. Meer info?
Klik hier.
Lekker smaakje
Wi
8
1
2
3
4
5
6
rumsteak
gemaRineeRd
mild gekruid
voorGegaaRd
snel klaar
LaNGZaaM GaREN
Mals en sappig
rundvlees, gesneden
van de dikke lende van
het rund. Een heerlijke
steak vol smaak.
AH Rumsteak, 2 stuks
Kan zo op de barbecue.
Gebruik eventueel
een grillschaal.
AH BBQ Kipfiletbrochette
gemarineerd, 265 g
6.00
4.00
Echte barbecuetoppers.
Al gegaard. Inpakken
Lange dunne worstjes.
Ideaal om direct boven
in aluminiumfolie en
Zo gaar op de barbecue.
het vuur te grillen.
eerst indirect, dan direct
AH BBQ Kipchipolata’s
AH Hamburger
verwarmen op de barbecue.
gekruid, 375 g
4 stuks
AH BBQ Spareribs diablo
50
of zoet, per 500 g
79
vanaf
49*
3.
5.
3.
Voordelig en lekker mals.
Wel wat langer laten garen
op de barbecue.
AH Kippenpoten, 630 g
2.
89
Wil je een rooksmaakje aan je
BBQ-gerechten toevoegen? Dat kan
met rookhoutsnippers, bijvoorbeeld
van beuken- of eikenhout. Leg de
snippers gewoon tússen de gloeiende
kolen of briketten.
jnt i p
ROOD & STEVIG
Krachtige, houtgerijpte BBQ-wijn
met het frisse zoet van bramenjam
en kruidige specerijen. Lekker
bij rundvlees en vegetarische
gerechten, zoals gevulde portobello.
Norton Barrel Select Malbec, 75 cl
7.99
Op temperatuur
Ook handig: een vleesthermometer.
Steek die in het midden van het
vlees (zorg ervoor dat je het bot
niet raakt) en stel de gewenste kerntemperatuur in. Dan weet je vrijwel
precies wanneer het vlees gaar is.
*Dit product kun je alleen bestellen op ah.be.
9