1
p. 36
Geroosterd witloof met carpaccio
van eendenborst
4 personen
30 minuten
4 stronken witloof • 1 tl olijfolie EL CULTIVADOR® • een snuifje
zwarte peper PORTLAND® • een snuifje zout PORTLAND® • 1 el
honing HONEYSUN® • een handvol peterselie • 20 sneetjes gerookte
eendenborst EXCELLENCE® • een handvol bioamandelen
TRADER JOE'S BIO®
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de witloofstronkjes
en verwijder het harde gedeelte. Plaats in een ovenschaal,
besprenkel met olijfolie en wat zout. Zorg dat het witloof
langs alle kanten mooi bedekt is met de olie. Leg met de
gesneden kant naar beneden.
2
Zet het witloof 15 minuten in je oven. Haal het witloof uit
de oven, draai om met de gesneden kant naar boven en
besprenkel met de honing. Zet nogmaals 5 minuten in
je oven.
3
EXCELLENCE®
Gerookte
eendenborstfilet*
(33.22/kg)
2.99
Witloof**
1 kg
90 g
Doe de amandelen in een antikleefpan en rooster zachtjes
enkele minuten tot ze goudbruin zijn. Hak de geroosterde
amandelen in grove stukken.
4
TRADER JOE’S BIO®
Bioamandelen**
(19.93/kg)
2.99
150 g
Peterselie
1.19
per bussel
¹ Dit is een regionaal aanbod. Ontdek op aldi.be of jouw favoriete ALDI dit artikel verkoopt.
Dresseer de borden met een 5-tal sneetjes gerookte
eendenborst en leg er 2 helftjes witloof bij. Werk af met de
gehakte amandelen, peterselie, zwarte peper en wat extra
olijfolie.
Winter 2021
61