ALDI folder - NIET LANGER GELDIG - pagina 31 *

thumbnail - ALDI-aanbieding -  producten in de aanbieding - bessen, frambozen, bosbessen, crème, chocolade, pure chocolade, kristalsuiker, poedersuiker, suiker, champagne, kom. Pagina 31.
31 / 42

* Geldig in volgende winkels ALDI

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
Champagnetaart 10 personen Ontdek deze recepten op 25 min. in de oven + 15 min. in de koelkast + 140 min. 250 g bio-eieren MAMIE POULE BIO® • 156 g kristalsuiker MOUNTAIN® • 227 g tarwebloem ALBONA® • 300 g volle biomelk MILSA BIO® • 277 g halfvolle boter MARC GUISELIN® • 243 g poedersuiker MOUNTAIN® • 10 el champagne brut premier cru Couvreur Philippart 'Carte d'Or' • 250 g frambozen • 150 g blauwe bessen • 200 g pure chocolade CHÂTEAU® • 10 pure chocosticks GALA® • een snuifje zout PORTLAND® De biscuit Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een springvorm van 20 cm (met hoge rand) met bakpapier. Klop de eieren schuimig met het zout in de keukenrobot. Voeg de kristalsuiker toe en laat nog 10 minuten stevig doorkloppen. Spatel 157 g bloem voorzichtig door het mengsel en doe in de bakvorm. Bak 20 à 25 minuten in de oven (of tot een prikker er droog uitkomt) – de biscuit veert lichtjes terug als je erop drukt). Ontvorm na 10 minuten en laat afkoelen op een rooster. De botercrème Zeef de rest van de bloem (70 g) en doe in een kom, voeg een beetje van de melk toe en klop los. Doe de rest van de melk in een steelpannetje en breng aan de kook. Doe wat van de kokende melk in de kom met bloem, klop los en doe alles terug in de steelpan. Klop alles goed door elkaar met een garde. Breng de melk rustig terug aan de kook terwijl je blijft kloppen. Zet, als de melk kookt, het vuur lager en laat goed dik worden (blijf kloppen en let op dat je geen klontjes krijgt). Doe het mengsel in een kom, bedek de bovenkant met plasticfolie, en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Laat intussen de boter met de suiker een 5-tal minuten luchtig kloppen. Voeg het afgekoelde mengsel toe en klop nog 5 minuten goed door. Voeg de champagne toe en laat nog even doorkloppen. Zet de kom een kwartiertje in de koelkast tot de crème wat steviger is. De chocoladekerstboompjes Smelt de chocolade au bain-marie. Doe de gesmolten chocolade in een klein spuitzakje. Leg de stokjes op een papiertje en verdeel de chocolade in een zigzag beweging over de stokjes, zodat dit lijkt op een kerstboompje. Laat de chocolade hard worden. Decoreer de taart door de chocoladekerstboompjes op de zijkant van de taart te kleven. De afwerking Snijdt de biscuit in 3 delen. Bestrijk het onderste deel met een dikke laag botercrème, snijdt 1 doosje framboosjes in twee en druk een half doosje zachtjes in de botercrème. Leg hier tussen een deel van de blauwe bessen. Herhaal en leg er het laatste deel biscuit op. Bestrijk de bovenkant en de zijkanten met een dunne laag botercrème. Werk de bovenkant af met het laatste doosje frambozen en de rest van de blauwe bessen. Herfst/Winter 2022 31

Andere folders ALDI

Net binnengekomen folders