Hapje met lompviseieren
6 stuks
20 minuten
20 g Belgische melkerijboter MARC GUISELIN® • een snuifje
peper & zout PORTLAND® • 9 krielaardappelen • 1 potje zwarte
lompviseieren EXCELLENCE® • 1 potje rode lompviseieren
EXCELLENCE® • 60 g ricotta D'ANTELLI®
Kook 8 aardappelen gaar in de schil. Laat afkoelen
tot ze lauw zijn.
Snijd bovenaan een dun plakje van 6 aardappelen
en hol uit zodat er een kuipje ontstaat.
Verwijder de schil van de 2 resterende aardappelen
en pureer samen met de puree van de uitgeholde
aardappelen.
Warm de puree kort in een pan op met 20 g boter
en kruid af met peper en zout.
Vul de aardappelen met puree.
Voeg 1 kl lompviseieren toe.
Werk af met 1 kl ricotta.
Kerstboompjes
4 à 6 personen
20 minuten
400 g Franse emmenthaler LE CAVALIER® • 2 snedes vers bruin brood
• 1 komkommer • 1 gele paprika • 1 rode paprika
Maak met een dunschiller lange linten van de komkommer
(tot aan de zaadlijst).
Snij de paprika in brede repen. Steek er met een kleine, ronde uitsteekvorm
cirkeltjes uit. Doe hetzelfde met het brood en toast deze goudbruin.
Steek met een kleine ster-uitsteekvorm sterretjes uit de kaas
(en eventueel ook uit de repen paprika).
Maak nu van elk lint komkommer een kerstboomvorm door het lint in steeds
ietsje wijdere bochten te vouwen voor je hem op een houten prikkertje duwt.
Druk het prikkertje nu in een brood- of paprikacirkeltje.
Steek een kaas- of paprikaster bovenop het kerstboompje.
Tip: je kunt het brood en paprika waarop de boom rust ook vervangen
door een halve trostomaat. Of wat dacht je van een wortel- of radijsster?
Laat je smaken en fantasie de vrije loop!
10
Herfst/Winter 2022