Zo koop je kwaliteit. Altijd.
Koop best enkel stevig witloof met een heldere witte kleur. Controleer of
de bladeren gaaf zijn, zonder kleurafwijkingen en met een mooi gesloten top.
De krop moet vast zijn.
Lekker klaarmaken
Voor je aan de slag gaat, moet je de buitenste blaadjes verwijderen. Snijd
een schijfje van de onderkant af en verwijder de kegelvormige ’pit’. Kort spoelen
onder de koudwaterkraan mag, maar laat witloof nooit in water liggen.
Gebruik roodloof voor koude gerechten, want bij het koken of stoven gaat de rode
kleur grotendeels verloren.
Goed bewaren
Bewaar witloof op een donkere, koele plaats of in de koelkast; dan blijft het
ongeveer een week goed. Wanneer witloof aan licht wordt blootgesteld, wordt
het namelijk vrij snel groen. In de diepvries is witloof tot twaalf maanden houdbaar.
De diepgevroren stukken moet je trouwens niet eerst ontdooien, je kan ze
rechtstreeks verwerken in één van onze originele recepten.
Ben je alvast op zoek naar inspiratie voor jouw gerecht met witloof? Goed nieuws:
met witloof kan je heel wat lekkere gerechten klaarmaken. Er zijn klassiekers als
gestoofd witloof of witloofsoep, maar probeerde je al eens een Aziatische wok,
risotto of lasagne met witloof? Laat je verrassen door onze recepten.
Meer inspiratie op WWW.LEKKERVANBIJONS.BE