AANBIEDINGEN GELDIG
VAN 13-01 T.E.M 19-01-2021
AANBIEDINGEN GELDIG
VAN 20-01 T.E.M 26-01-2021
Groenten
RAUWKOST
WITTE KOOL
200 g
BROCCOLI
0,
0,89
79
4,45/kg
/stuk
CHINESE WOKGROENTEN
PAPRIKAMIX
300 g
500 g
rood, geel en groen
1,45
1,49
4,83/kg
2,98/kg
SOEPPAKKET
groene selder, ajuin,
wortelen en prei
SPITSKOOL
3,79
1,49
/stuk
Recept
GEVULDE SPITSKOOL
Ingrediënten
(voor 4 personen)
• 1 ui
• 80 g zwarte olijven
• 1 el olijfolie
• 1 spitskool
• 500 ml tomatenpassata
• 500 g gemengd
gehakt
• tijm
• peper en zout
Bereiding
• Verwarm de oven voor op 180 °C. • Snipper de ui fijn.
• Hak de olijven grof. • Breng een pot gezouten water
aan de kook. • Verhit de olijfolie in een pan en voeg de
helft van de fijngesneden ui toe. Laat kort stoven. • Maak
de bladeren van de spitskool los. Reken 4 bladeren per
persoon. • Blancheer ze 2 minuten in het kokende water.
Laat uitlekken en dep droog. • Voeg de passata toe aan de
gestoofde ui. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen.
• Meng het gehakt met de rest van de ui, de tijm en de
grof gehakte olijven. Breng op smaak met peper en zout.
• Snij de spitskoolbladeren in de lengte in twee en
verwijder de nerf. Leg de helften dwars op elkaar. Leg
in het midden een schep van het gehaktmengsel. Vouw
dicht. • Schep de tomatensaus in een ovenschaal en leg
de spitskoolpakketjes erop. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.