ARTISJOK I RESTJES
GEVULDE
OVENSCHOTEL
MET PASTA, GROENTEN
EN SPEK
4
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
1u
makkelijk
2 à 3 kopjes gekookte pasta
een stronk broccoli, in roosjes,
geblancheerd
125 g groene boontjes, geblancheerd
400 g kikkererwten, uitgelekt
250 g gebakken spekjes
1 eetlepel boter
1 eetlepel bloem
2,5 dl volle melk
peper en zout
100 g geraspte Parmezaanse kaas
125 g mozzarella
een bosje basilicum
1 I Combineer in een ovenschaal de pasta
met de broccoliroosjes, de groene
boontjes, de kikkererwten en de spekjes.
2 I Smelt in een steelpan de boter. Voeg de
bloem toe en roer goed. Giet de melk
erbij en breng aan de kook. Laat mooi
inkoken tot de saus is gebonden. Breng op
smaak met peper en zout.
3 I Giet over de pastaschotel. Bestrooi
met de Parmezaanse kaas en beleg met
plakjes mozzarella.
Nog
lekkere
ideeën met
gekookte
PASTA:
• Maak een pastasalade
met gegrilde groenten,
olijven, olijfolie, blokjes
feta en munt.
• Verwerk de pasta in
een minestrone of
tomatensoep.
• Roerbak de pasta met
olijfolie, knoflook,
fijngesneden
chilipepers, gehalveerde
kerstomaten en tonijn
uit blik. Werk af met
bladpeterselie of
basilicum.
4 I Zet 20 minuten in een op 200 °C
voorverwarmde oven.
5 I Werk af met basilicumblaadjes.
JANUARI - FEBRUARI 2021 I 21