ARTISJOK I KAAS EN WIJN
Hoe combineer
je kaas en
wijn?
ALTIJD WIT?
De meeste kazen harmoniëren het best
met witte wijn. Heb je toch zin in een
glas rode wijn? Ga dan voor een lichtere
soort, zoals pinot noir.
FRISSE OF VOLLE WIJN?
Bij jonge, neutraler smakende kazen
serveer je een frisse wijn, zoals
sauvignon blanc. Rijpere kazen met een
volle smaak hebben dan weer baat bij
boterige wijnen, zoals chardonnay.
STREEKGEBONDEN
Over het algemeen geldt dat
streekgerechten vaak gecombineerd
worden met wijnen uit diezelfde streek.
Denk maar aan de kruidige gerechten
uit de Elzas die hemels harmoniëren
met een aromatische riesling of een
gewürztraminer.
BLAUWE KAAS
Heb je blauwe kaas gebruikt?
Kies dan voor een zoetere wijn,
zoals porto of madera.
Ontdek de
wijnsuggesties
op de volgende
pagina’s.
JANUARI - FEBRUARI 2021 I 25