ARTISJOK I KAAS EN WIJN
wijntip
Geef hierbij een kruidige
wijn uit de Elzas, zoals
een gewürztraminer.
Gewurztraminer Cellier de la
Weiss
Idea al als
.
aperit iefhapje
Frankrijk – Elzas wit – halfzoet
Krachtig en kruidig boeket.
Evenwichtige, krachtige
smaak. Mollige afdronk.
TARTE
FLAMBÉE
4
•
•
•
•
•
•
•
•
•
40’
makkelijk
4 uien, in ringen
boter
1 kruimeldeeg
125 ml zure room
250 g geraspte gruyère
250 g champignons, in plakjes
½ rode ui, in ringen
120 g gedroogde ham
peper en zout
1 I Fruit de uien glazig in boter. Breng op smaak
met peper en zout.
2 I Bekleed een taartvorm met het kruimeldeeg.
Bestrijk met de zure room.
3 I Leg hierop de uien en bestrooi met de
gruyère. Zet 15 minuten in een op 200 °C
voorverwarmde oven.
4 I Bak de champignons goudbruin in boter.
5 I Haal de tarte flambé uit de oven en beleg
met de champigons, de rode-uiringen en de
gedroogde ham.
JANUARI - FEBRUARI 2021 I 27