ARTISJOK I SLAATJES
SALADE MET
BLOEDSINAASAPPEL,
Lekker
met gegrilde
scampi’s.
QUINOA EN LENTEGROENTEN
4
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
30’
makkelijk
1 I Bereid de quinoa in bouillon, zoals aangegeven
op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
2 kopjes quinoa
1 groentebouillonblokje
1 bloedsinaasappel
1 granaatappel
een paar handjes babyspinazie
1 avocado
een handje hazelnoten
sap van 2 limoenen
olijfolie
peper en zout
2 I Schil de bloedsinaasappel en snij in partjes.
3 I Haal de pitjes uit de granaatappel.
4 I Snij de avocado in blokjes.
5 I Maal de hazelnoten grof.
6 I Meng alle ingrediënten en breng ze op smaak
met limoensap, olijfolie, peper en zout.
De beste
vinaigrettes
De klassieke formule om vinaigrette te maken is
één deel zuren (azijn of citroensap) en drie delen olie. Maar
eigentijdse chefs verkiezen een minder vette vinaigrette en
hebben de verhoudingen aangepast. Zo krijg je een frissere
mix van één deel zuren en twee delen vet.
Experimenteer met diverse ingrediënten, want je hoeft je
niet te beperken tot olie, azijn of citroensap.
+
2 eetlepels
olijfolie
1 eetlepel
citroensap
+
sap van
1 limoen
+
2 theelepels harissa
(of een andere
pikante saus)
2 eetlepels
olijfolie
+
OF
2 eetlepels
mayonaise
+
1 eetlepel
rijstazijn
1 theelepel
mosterd
+
1 eetlepel geraspte
Parmezaanse kaas
OF
PROBEER DEZE COMBINATIES EENS!
2 eetlepels
yoghurt
+
+
1 eetlepel
honing
1 eetlepel
ciderazijn
(van appel)
OF
+
1 teentje
geraspte knoflook
2 eetlepels
arachideolie
+
1 eetlepel
citroensap
+
1 theelepel
geraspte gember
OF
JANUARI - FEBRUARI 2021 I 35