ARTISJOK I TOURNÉE MINÉRALE
GIN-TONIC
MET ROZEMARIJN,
LAURIER & JENEVERBESSEN
1
•
•
•
•
•
•
5’
makkelijk
ijsblokjes
een tak rozemarijn
een laurierblad (liefst vers)
een theelepel jeneverbessen
1 flesje Gordon Gin & Tonic Lime 0 %
een reepje sinaasappelschil
1 I Vul een groot cocktailglas met ijsblokjes.
2 I Voeg de rozemarijn en het laurierblad toe.
3 I Roer met een lepel, zodat de kruiden gekneusd raken. Zo
geven ze hun natuurlijke olie (en aroma) beter vrij.
4 I Voeg de jeneverbessen toe en overgiet met het flesje
Gordon Gin & Tonic.
5 I Werk af met de sinaasappelschil.
E
HAPJ IJ?
ERB
MINIPIZZA’S
MET KRUIDIGE
ITALIAANSE SMAKEN
16
•
•
•
•
•
•
Deze pizza met een superlekkere
Italiaanse touch, maar zonder
tomaten, is de perfecte begeleider
van de alcoholvrije gin-tonic met
rozemarijn, laurier en jeneverbessen.
30’
makkelijk
1 rol pizzadeeg
250 g ricotta
olijfolie
een takje rozemarijn, fijngesneden
Italiaanse salami met venkel, fijngesneden
50 g geraspte Parmezaanse kaas
1 I Snij met een uitsteekvorm of een klein glas zestien
rondjes uit het pizzadeeg. Leg ze op een met bakpapier
beklede bakplaat. Bestrijk elk rondje met een beetje
ricotta en bedruppel met olijfolie. Bestrooi met de
rozemarijn, beleg vervolgens met de salami en werk af
met de parmezaan.
2 I Zet de rondjes ± 10 minuten in een op 200 °C
voorverwarmde oven.
3 I Serveer bij de alcoholvrije gin-tonic.
JANUARI - FEBRUARI 2021 I 37