ARTISJOK I GROENTE IN DE KIJKER
WALDORFSALADE 2.0
4
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
40’
De naam is ontleend aan het
Waldorf-Astoria Hotel in New York,
waar deze salade in 1893 voor
het eerst geserveerd werd.
makkelijk
4 kipfilets
olijfolie
8 stengels witte voetselder
een tros druiven
2 groene appels
2 handjes walnoten, grofgesneden
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels zure room
1 theelepel mosterd
4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels citroensap
peper en zout
enkele blaadjes munt
1 I Breng de kipfilets goed op smaak met peper en zout. Bestrijk aan
beide kanten met olijfolie en gril de filets gaar in een grillpan. Laat
afkoelen en snij in blokjes.
2 I Was de voetselder en snij in blokjes.
3 I Halveer de druiven en verwijder de pitten.
4 I Snij de appels in blokjes.
5 I Meng in een grote kom de kip met de voetselder, de druiven, de
appels en de walnoten.
6 I Maak een dressing van de mayonaise, de zure room, de mosterd, de
parmezaan, het citroensap, peper en zout.
7 I Meng met de salade.
8 I Werk af met de muntblaadjes.
Serveer
met
croutons.
JANUARI - FEBRUARI 2021 I 45