BLOODY
MARY
1
•
•
•
•
•
•
•
•
•
5’
makkelijk
8 grote ijsblokjes
1 flesje tomatensap (2 dl)
2 cl wodka of gin
3 druppels worcestersaus
3 druppels tabasco
sap van ½ limoen
peper
selderijzout
een grote stengel van de witte
voetselder
1 I Vul een shaker met vijf grote ijsblokjes.
2 I Giet hierin het tomatensap, de wodka,
de worcestersaus, de tabasco en het
limoensap. Breng op smaak met een
beetje peper en selderijzout.
3 I Sluit de shaker en schud krachtig
gedurende 15 seconden.
4 I Giet door een zeef in een groot, hoog
cocktailglas.
5 I Voeg de resterende drie ijsblokjes toe.
6 I Werk af met de selder, die dient als
roerstaaf en ook opgegeten mag worden.
Deze heerlijk pittige én
gezonde cocktail is een
echte klassieker, die
nu opnieuw razend
populair is. Serveer de
cocktail in miniporties
shotglaasjes bij een
hapjesbuffet.
46
C
M
Y
CM
MY
CY
CMY
K