ARTISJOK I WEEKMENU
M
AG UICHE
D
N
AA
ET Q
LL
GEZE
IG M
QUICHE MET PREI,
GEKARAMELLISEERDE UI,
HAZELNOTEN EN GEITENKAAS
4
•
•
•
•
•
•
•
>1u
2 I Snij de prei in fijne ringen en was deze grondig.
Roerbak in wat boter totdat de prei is geslonken. Zet
apart.
3 I Schil de uien en snij ze in ringen. Bak ze traag in
boter totdat ze mooi beginnen te kleuren. Blus met
de balsamicoazijn en laat deze inkoken.
4 I Verdeel de prei en de uien over het deeg.
makkelijk
1 pak bladerdeeg
4 stengels prei
boter
4 uien
een scheut balsamicoazijn
een handje hazelnoten,
grofgesneden
een rolletje geitenkaas
1 I Bekleed een beboterde taartvorm (of vier kleine
vormen) met het bladerdeeg. Dek af met bakpapier
en giet er een bodem bakparels (of gedroogde
bonen, rijst, …) in. Zet 10 minuten in een op 200 °C
voorverwarmde oven. Verwijder het bakpapier met
de bakparels.
5 I Bestrooi met de hazelnoten en verdeel hierover
plakjes geitenkaas.
•
•
•
•
•
•
•
2 dl room
6 eieren
peper en zout
nootmuskaat
2 pakjes waterkers
olijfolie
ciderazijn
6 I Klop in een kom de room met de eieren los. Breng
op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Giet in
de vorm.
7 I Zet in de voorverwarmde oven en laat ± 45 minuten
garen. Check de gaartijd na 30 minuten als je
kleinere vormen gebruikt.
8 I Serveer met een slaatje van waterkers, olijfolie en
ciderazijn.
JANUARI - FEBRUARI 2021 I 51