Alvo folder - 01/01 - 01/02/2021 - NIET LANGER GELDIG - pagina 56 *

thumbnail - Alvo-aanbieding - 01/01/2021 - 01/02/2021 -  producten in de aanbieding - arachideolie, kaneel, keukenpapier, kippenbouillon, knoflook, kruidnagel, rijst, sesamolie, sherry, sinaasappels, sojasaus, suiker, steranijs, teentjes, venkel, vijfkruidenpoeder, zwarte peper. Pagina 56.
56 / 77

* Geldig in alle winkels Alvo

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
DON D G W JA A R A D ER NIEU CHIN EES CHINESE RIBBETJES 4 • >1u gemiddeld 1 kilo vleesribben VOOR DE MARINADE: • 2 eetlepels droge sherry • 2 eetlepels sojasaus • 2 eetlepels ciderazijn • 4 eetlepels sesamolie • 2 eetlepels maiszetmeel • • • • • • • • • • • • een fles arachideolie 4 teentjes fijngesneden knoflook 2 eetlepels vijfkruidenpoeder* 2 lente-uitjes, fijngesneden 3 eetlepels suiker 3 eetlepels sherry 2 eetlepels sojasaus 250 ml kippenbouillon geraspte schil van 1 sinaasappel 85 ml ciderazijn 400 g wokgroenten (kant-en-klaar) 2 builtjes rijst ! KIG JA A R K W U L U IE GE ES N E N I CH Op 12 FEBRUARI 2021 begint in China officieel het JAAR VAN DE OS. Chinees Nieuwjaar staat ook bekend als het Lentefeest en is de belangrijkste feestdag in China. Aan deze feestdag zijn een aantal opvallende tradities verbonden: schulden worden afbetaald, nieuwe kleren worden gekocht, het huis krijgt een schoonmaakbeurt. Families komen samen om te feesten en genieten van een gigantische maaltijd. Ook worden er veel cadeautjes uitgewisseld. Vaak wordt er tot vijf dagen aan een stuk gefeest. Traditioneel horen er ook draken- en leeuwendansen bij. 56 *Maak zelf vijfkruidenpoeder, een mengeling van kaneel, venkel, steranijs, zwarte peper en kruidnagel. Mix alles in een vijzel of een koffiemolen. 1 I Maak een marinade van 2 eetlepels sherry, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels ciderazijn, 4 eetlepels sesamolie en 2 eetlepels maiszetmeel. Meng met de ribbetjes. Laat minstens 25 minuten marineren op kamertemperatuur. 2 I Verhit de arachideolie in een diepe pan of wok. Frituur hierin de ribbetjes (in verschillende porties) totdat ze goudbruin gekleurd zijn. Gebruik een schuimspaan om de ribbetjes uit de olie te scheppen. Laat uitlekken op keukenpapier. Giet de olie uit de wok. 3 I Maak de saus. Doe een beetje olie in de wok, gevolgd door de knoflook, het vijfkruidenpoeder, de lente-uitjes, de suiker, 3 eetlepels sherry, de kippenbouillon, 2 eetlepels sojasaus, de sinaasappelschil en 85 ml ciderazijn. Breng aan de kook en giet in een ovenschaal. Voeg de spareribs toe, dek af met aluminiumfolie en laat nog 90 minuten garen in een op 180 °C voorverwarmde oven. Laat daarna nog 10 à 15 minuten garen zonder folie, zodat de saus mooi kan inkoken. 4 I Roerbak intussen de wokgroenten en kook de rijst. 5 I Serveer met de ribbetjes.

Andere folders Alvo

Net binnengekomen folders