Alvo folder - 01/01 - 01/02/2021 - NIET LANGER GELDIG - pagina 59 *

thumbnail - Alvo-aanbieding - 01/01/2021 - 01/02/2021 -  producten in de aanbieding - citroen, dille, ijsbergsla, kalkoenfilet, keukenpapier, knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, rode ui, uien, olijfolie, olijven, brood. Pagina 59.
59 / 77

* Geldig in alle winkels Alvo

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
ARTISJOK I WEEKMENU G A D J G I S DA VRI V FRISSE SALADE MET VISBROCHETTES 4 VISJE EN BAKK • • • • • • • • • • 45’ iets moeilijker 1 ijsbergsla 1 rode ui, in ringen gesneden 1 verse Spaanse peper, in ringen een handje olijven een bosje dille, fijngesneden 4 sneetjes oudbakken brood 1 knoflookteentje olijfolie 2 citroenen ± 600 g visfilets van verschillende vissoorten naar keuze 1 eetlepel paprikapoeder 1 eetlepel komijnpoeder peper en zout Een lekker stukje vis kan smaken, zeker als het is gebakken in boter of olijfolie. Deze vijf stappen zorgen ervoor dat de vis niet aan de pan blijft plakken: • • • 1 I Bereid de vis bij voorkeur op de dag van de aankoop. Hoe verser, hoe beter. Gebruik je diepvriesvis? Laat deze dan volledig ontdooien en dep grondig droog met keukenpapier. 1 I Snij de ijsbergsla in fijne reepjes. Meng met de rode ui, de Spaanse peper, de olijven en de dille. 2 I Gebruik een pan met antiaanbaklaag en laat deze goed heet worden voordat de vetstof wordt toegevoegd. Gebruik vooral genoeg vetstof. 3 I Kruid de vis op voorhand met peper, zout en eventueel nog andere specerijen. Laat de vis niet te lang liggen, anders gaat deze opnieuw vocht afgeven. Hoe droger de vis, hoe beter het bakresultaat. Wentel de vis eventueel in een beetje bloem voor een nog beter resultaat. 4 I Gebruik een grote spatel om de vis voorzichtig om te draaien. Doe dit pas als aan de onderkant een korstje is gevormd. 5 I Laat de vis na het bakken nog zeker 5 à 10 minuten rusten op een warme schotel voordat deze wordt geserveerd, zo blijft de vis lekker sappig. 2 I Snij het brood in blokjes. Halveer de knoflook en wrijf met de snijkanten over de bodem van een pan met antiaanbaklaag. Verwijder uit de pan en giet er wat olijfolie in. Verhit en roerbak hierin de blokjes brood. Laat ze uitlekken op keukenpapier en voeg toe aan de salade. 3 I Maak een dressing van het sap van 1 citroen, een scheut olijfolie, peper en zout. Serveer bij de salade. 4 I Snij de visfilets in blokjes. 5 I Snij de tweede citroen in dunne plakjes en rijg ze met de vis afwisselend aan spiesjes. Breng goed op smaak met peper, zout, paprikapoeder, komijnpoeder en olijfolie. Gril of bak de visspiesjes gaar. 6 I Serveer bij de salade. Geen visliefhebber? Vervang de vis door blokjes kip- of kalkoenfilet. JANUARI - FEBRUARI 2021 I 59

Andere folders Alvo

Net binnengekomen folders