Alvo folder - 01/01 - 01/02/2021 - NIET LANGER GELDIG - pagina 63 *

thumbnail - Alvo-aanbieding - 01/01/2021 - 01/02/2021 -  producten in de aanbieding - drumsticks, knoflook, koriander, Moët & Chandon, ovenschotel, rode ui, sambal, sojasaus, suiker, teentjes, uien, ananas. Pagina 63.
63 / 77

* Geldig in alle winkels Alvo

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
ARTISJOK I WEEKMENU Z G LIJKE KIP A D ON ESTE FE PITTIGE OVENSCHOTEL MET KIP EN ANANAS 4 • • • • • • • • • • • • >1u iets moeilijker 1 kip, in 8 stukken gesneden of een mengeling van 2 filets - elk doormidden gesneden - en 4 drumsticks peper en zout 110 g lichtbruine suiker 120 ml ciderazijn 125 g sambal oelek 60 ml sojasaus 60 ml limoensap 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 kleine ananas een bosje koriander sesamzaadjes 1 rode ui, in ringen 1 I Neem een grote, plastic diepvrieszak (of een afsluitbare plastic kom) en leg hierin de stukken kip. Bestrooi met peper en zout. 2 I Meng in een kommetje de suiker met de ciderazijn, de sambal, de sojasaus, het limoensap en de knoflook. Voeg toe aan de kip, meng goed en sluit de zak of kom af. Laat een half uur marineren. Stort de kip in een diepe ovenschaal. 3 I Schil de ananas en verwijder het middelste, harde gedeelte. Snij verder in niet te kleine stukken en meng met de kip. Dek af met aluminiumfolie en zet 60 minuten in een op 220 °C voorverwarmde oven. Haal de schaal uit de oven. Werk af met sesamzaadjes, koriander en rode ui. IJD JE N S R VE HOE KIP? EEN Een braadkip kan in haar geheel klaargemaakt worden, bv. in de oven, de Airfryer of in een grote braadpan met deksel. Daar moet je al snel minstens 1,5 uur voor uittrekken. Als je de kip in stukken snijdt, win je tijd en kun je ook op een drukke, doordeweekse dag een kip op het menu zetten. Als je de kip klassiek versnijdt, hou je tien stukken over. Ideaal voor vier tot zes personen. STAP 1 I Neem een groot, scherp keukenmes en leg de kip voor je op een snijplank. Leg onder de snijplank een vochtige doek, zodat de plank stabiel ligt en niet gaat glijden op het aanrecht. STAP 2 I Trek een bout naar buiten en snij hem van de romp. Doe hetzelfde met de andere bout. STAP 3 I Snij de bouten net onder de drumsticks door. STAP 4 I Snij de vleugeltjes van het karkas. STAP 5 I Snij de twee filets voorzichtig van de romp. Begin boven op de rug, in het midden. Maak met het mes een scherpe inkeping over de lengte van de ruggengraat en snij de filets los. Snij elke filet doormidden. Bewaar het karkas in een diepvrieszak in de diepvries. Trek er een bouillon van met wat soepgroenten. De ideale basis voor soep. JANUARI - FEBRUARI 2021 I 63

Andere folders Alvo

Net binnengekomen folders