Verse vis
V istjedatje
Forel is een zalmachtige. Het vlees van
de forel is schelpachtig en zacht. Het
heeft een zoetige geur en een lekkere, vrij
neutrale smaak. Het is een wat vettere
vis. Forel kan worden gekookt, gestoofd,
gepocheerd, gebakken, gegrild (op de
barbecue) en in de oven worden bereid, al
dan niet gevuld met kruiden en groenten.
Forel kan als voor- of hoofdgerecht maar
ook als amuse (gerookt).
FOREL
12,40
/kg
Recept
FOREL IN DE OVEN
Er gaat niks boven een verse forel die je als hele vis koopt
én in de oven klaarmaakt.
Ingrediënten
(voor 4 personen)
• 4 forellen,
schoongemaakt
• 4 citroenen,
in schijfjes gesneden
• 2 tenen knoflook,
geplet
• een bosje platte
peterselie, fijngehakt
• peper en zout
• olijfolie
HARINGHAPJES
Gilco
in dillesaus
400 g
Bereiding
• Verwarm de oven voor op 180 °C.
• Spoel de forellen onder koud water.
• Vul de forellen met de citroen, de knoflook en
de peterselie.
• Leg enkele schijfjes citroen op de forel.
Bestrooi met peterselie.
• Doe een flinke scheut olijfolie in een ovenschaal.
• Leg de forellen in de ovenschaal.
• Kruid met peper en zout.
• Zet de forellen gedurende 20 minuten in de
voorverwarmde oven.
• Serveer met aardappelen uit de oven.
4,
SCHOTSE GEROOKTE ZALM
Alvo
25
10,63/kg
140 g
4,
95
35,36/kg
RIVIERKREEFTENVLEES
Alvo
150 g
4,39
29,27/kg