DADELBROWNIES
4
•
•
•
•
•
•
•
•
>1u
makkelijk
250 g dadels, ontpit
40 g puur cacaopoeder (geen Nesquik!)
200 g noten (bv. cashewnoten of
amandelen)
40 g havermout
4 eetlepels ahornsiroop
1 theelepel kaneelpoeder
150 g pure chocolade
30 g walnoten of pistachenoten,
grofgehakt
Dadels zijn het snoep van de natuur en leveren die heerlijke
zoete smaak in de brownies op. Ze zijn bovendien extra gezond
door het cacaopoeder, waar veel antioxidanten in zitten.
12
1 I Doe de dadels in de keukenmachine
en mix ze glad met het cacaopoeder,
de cashewnoten of amandelen, de
havermout, de ahornsiroop en het
kaneelpoeder.
2 I Verbrokkel de chocolade en smelt hem
in een steelpannetje op laag vuur.
3 I Bekleed een kleine, rechthoekige
ovenschaal met bakpapier.
4 I Giet het dadelmengsel hierin en druk goed
aan tot in de randjes. Strijk glad.
5 I Giet de gesmolten chocolade hierover en
bestrooi met de grofgehakte walnoten
of pistachenoten. Laat opstijven in de
koelkast.
6 I Snij in rechthoekjes.