MEXICAANSE
BURRITO
MET BONEN EN RIJST
4
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
40’
makkelijk
400 g rode bonen
1 tomaat, in blokjes
1 rode ui, fijngesneden
sap van 1 limoen
Vervang de
scheutje olijfolie + extra
rode bonen door
2 kopjes gekookte rijst
een bosje koriander
reepjes gegrilde
peper en zout
kip.
4 tortilla’s
2 zakjes geraspte kaas
200 ml kant-en-klare tomatensaus
2 lente-uitjes, fijngesneden
1 I Verwarm de oven voor op 220 °C.
2 I Laat de bonen uitlekken en spoel ze onder koud
water. Meng met de tomaat, de rode ui, de rijst,
het limoensap, de olijfolie en de fijngesneden
koriander. Breng op smaak met peper en zout.
3 I Bestrooi de tortilla’s met één zakje geraspte
kaas. Verdeel het rijstmengsel erover.
4 I Rol de tortilla’s op en leg ze naast elkaar in een
ovenschaal.
5 I Schep de tomatensaus erover en bestrooi met
de rest van de geraspte kaas.
6 I Bedruppel met een beetje olijfolie.
7 I Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
8 I Werk af met de lente-uitjes.
9 I Serveer het overgebleven rijstmengsel er apart
bij.
Nog lekkere
ideeën met
gekookte rijst:
• Verwerk ze in gevulde groenten met
gehakt.
• Maak Chinese gebakken rijst, met
blokjes ham of kip, erwten, preiringen
en een eitje.
• Maak een salade met tonijn,
komkommer en rode-uiringen.
20