GEBAKKEN
CAMEMBERT
MET VIJGEN EN
HONING
4
•
•
•
•
•
•
20’
makkelijk
8 vijgen
1 grote camembert
olijfolie
honing
enkele takjes verse tijm
een handje walnoten, fijngesneden
1 I Snij de vijgen in kwartjes, maar zorg
dat ze niet uit elkaar vallen.
2 I Leg ze met de camembert in een
ovenschaal.
3 I Bedruppel met olijfolie en honing en
bestrooi met tijm.
4 I Zet 12 minuten in een op 200 °C
voorverwarmde oven en werk af met
de walnoten.
wijntip
Schenk hierbij een
boterige chardonnay.
Chatel-Buis
Frankrijk – Bourgogne
wit – droog - 100% chardonnay
Serveer met
knapperig stokbrood.
26
Lichtgouden kleur.
De neus is fruitig,
met kruidige toetsen.
Een openhartige en
levendige aanval en
een finish die doet
denken aan anijs.
Deze wijn is goede
reclame voor de
Chardonnay. Vele
visgerechten, gratin
van ‘fruits de mer’
of een kommetje
escargots, wit vlees
en geitenkazen. Een
veelzijdige wijn.