RIJKELIJKE
PUREE
Serveer
met gehaktballetjes.
MET CHEDDAR
4
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
45’
makkelijk
1,5 kilo bloemige aardappelen
500 g knolselder
1 liter melk
2 laurierblaadjes
enkele takjes tijm
peper en zout
boter
nootmuskaat
120 g panko
120 g geraspte cheddar
1 I Schil de aardappelen en snij ze
doormidden.
2 I Schil de knolselder en snij in kleine
dobbelsteentjes.
3 I Doe de aardappelen en de knolselder in
een grote, diepe pan met de melk, de
laurierblaadjes, de tijm, peper en zout.
Breng heel zacht aan de kook en laat
op een niet te hoog vuur heel zachtjes
garen. Verwijder de laurierblaadjes
en de tijm. Giet de groenten niet af,
maar pureer ze met de melk. Voeg een
klontje boter toe en breng extra op
smaak met nootmuskaat.
4 I Mocht de puree te lopend zijn, zet
deze dan terug op het vuur en roer
regelmatig. Laat inkoken tot de puree
de juiste consistentie heeft.
5 I Schep de puree in een ovenschaal en
bestrooi met de panko en de cheddar.
wijntip
Lekker met een frisse
pinot noir.
6 I Leg hierop nog enkele klontjes boter.
7 I Zet ± 15 minuten in een op 220 °C
voorverwarmde oven.
Barramundi
Australië – Murray Darling - rood - pinot noir
Helderrode kleur. Fris met rood fruit zoals kersen, aardbeien en frambozen en hints van aarde.
Zachte en fluweelachtige tannines. Aroma’s van bessen, violet, rabarber en hints van vanille.
28