PITTIG
E
HAPJ IJ?
ERB
GEMBERBIER
1
•
•
•
•
•
•
5’
makkelijk
ijsblokjes
½ flesje alcoholvrije pils
½ flesje gingerale
sap van ½ limoen
enkele takjes tijm
extra limoenpartje
Bier, gember en tijm gaan goed
samen met ananas en zeevruchten.
Daarom maken we deze spiesjes bij
het aperitief.
1 I Vul een groot glas met ijsblokjes.
2 I Voeg de pils, de gingerale, de tijm
en het limoensap toe.
3 I Werk af met het limoenpartje.
SPIESJES MET
SCAMPI’S & ANANAS
4
•
•
•
•
•
•
20’
makkelijk
12 scampi’s, gepeld en ontdarmd
4 plakken verse ananas, in stukken
olijfolie
vloeibare honing
peper en zout
chilipoeder of cayennepeper
1 I Rijg de scampi’s en stukjes ananas afwisselend aan spiesjes.
2 I Bestrijk ze met olijfolie en honing.
3 I Breng op smaak met peper, zout en chilipoeder.
4 I Verhit een grillpan en gril de spiesjes gaar.
38