ARTISJOK I TOURNÉE MINÉRALE
E
HAPJ IJ?
ERB
RED MOJITO
1
•
•
•
•
•
10’
makkelijk
enkele muntblaadjes
2 partjes limoen
1 eetlepels suiker
crushed ijs
1 glas alcoholvrije rosé of witte wijn
1 I Doe de muntblaadjes met de limoen en
de suiker in een glas. Stamp fijn.
2 I Vul aan met crushed ijs en overgiet met
de alcoholvrije rosé of witte wijn.
De munt en limoen in deze cocktail vragen
om een fris hapje. Inspiratie hiervoor vinden
we in de Aziatische keuken, meer bepaald
in de T haise. Serveer miniloempia’s (uit het
diepvriesvak) die je na het frituren met wat
reepjes komkommer en muntblaadjes in een
blad sla wikkelt of maak zelf lenterolletjes die
niet gefrituurd moeten worden.
LENTEROLLETJES
4
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
30’
makkelijk
8 rijstvelletjes
1 rode paprika,
in dunne reepjes
1 rode ui, in dunne ringen
1 kipfilet, gegrild en in
reepjes gesneden
½ komkommer,
in reepjes gesneden
een handje groene kruiden
(bv. koriander of
fijngesneden babyspinazie)
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel limoensap
1 theelepel sesamolie
1 theelepel sojasaus
1 chilipepertje
1 I Laat de rijstvelletjes even
weken in koud water.
Leg ze op een schone
theedoek.
2 I Beleg elk velletje (in het
midden) met wat rode
paprika, rode ui, een
beetje kip, komkommer
en groene kruiden. Rol
goed op en snij eventueel
schuin doormidden.
3 I Meng de rijstazijn
met het limoensap, de
sesamolie, de sojasaus
en het fijngesneden
chilipepertje. Geef dit als
dip bij de lenterolletjes.
JANUARI - FEBRUARI 2021 I 39