Alvo folder - 01/01 - 28/02/2021 - NIET LANGER GELDIG - pagina 41 *

thumbnail - Alvo-aanbieding - 01/01/2021 - 28/02/2021 -  producten in de aanbieding - avocado, bieslook, platte peterselie, dille, ijsbergsla, kaas, koriander, limoen, ovenschotel, rode ui, room, tomaten, tomatensaus, tortillas, uien, zure room, olijfolie, maïs, BBQ. Pagina 41.
41 / 77

* Geldig in alle winkels Alvo

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
ARTISJOK I MEXICAANS FEESTJE 1. LIMOEN 6. MAIS Of het nu is om een frisse salsa met tomaat en rode ui af te werken, of om een pittig stoofpotje net die extra kick te geven, een beetje limoensap transformeert een gerecht totaal. Vergeet ook niet de geraspte schil: die geeft een iets subtieler, maar wel verrukkelijk aromatisch resultaat. Voeg een paar maiskorrels toe aan eender welk gerecht en het wordt instant een stuk vrolijker. Probeer naast mais uit blik zeker ook eens mais aan de kolf: die kun je insmeren met olijfolie en dan grillen op de barbecue of in de grillpan. Werk af met limoensap, rode ui, stukjes tomaat en koriander. 2. RODE UI 7. CHILIPEPERS Bijna alle gerechten uit de Mexicaanse keuken vragen om een afwerking met rode ui. Fijngesneden of in flinterdunne ringen: de zoete, licht pikante pittigheid van rode ui is onmisbaar in Mexicaanse slaatjes, guacamole en salsa’s. Mexico betekent automatisch ook lekker pittig. Of je nu gebruikmaakt van een pikante saus of verse pepertjes: het hoort er gewoon bij. Het leuke is dat je op de duur gewend raakt aan pikante smaken. Begin bescheiden met een paar stukjes chilipeper en bouw langzaam op. Vergeet wel niet de zeer pikante zaadlijsten en zaadjes te verwijderen. 3. RODE BONEN Als vleesvervanger zijn rode bonen supergezond, maar ze geven een pikante, kruidige chili con carne ook meer body. Daarnaast kun je ze ook rauw verwerken in allerhande salades of vullingen voor tortilla’s. 4. KORIANDER Onmisbaar in de Mexicaanse keuken. Dit frisse, groene kruid met de anijsachtige nasmaak is niet door iedereen geliefd, maar hoe vaker je koriander proeft, hoe meer je ervan gaat houden. Voeg het pas toe net voor het serveren en kook het zeker nooit mee, anders verliest het zijn smaak. Vervang eventueel door bladpeterselie, dille of bieslook. 5. AVOCADO De romige vrucht met de dikke pit is de laatste jaren enorm populair geworden. Het is dan ook een zeer veelzijdige, gezonde vrucht. In de Mexicaanse keuken wordt avocado uiteraard gebruikt als basis voor een smeuïge guacamole, ofwel in blokjes gesneden in allerhande salades en salsa’s. 8. ZURE ROOM Breng elk gerecht in balans met een flinke schep zure room. Of maak een instant koude ‘saus’ met frisse zure room, limoen en koriander. 9. TORTILLA’S/TACO’S/ TACOCHIPS Waar zouden we zijn zonder tortilla’s, de ronde ‘pannenkoeken’ die je gebruikt als wrap, enchilada’s of fajita’s en vervolgens verder gaart in de oven, onder een dikke laag tomatensaus en kaas? De hardere taco’s zijn ideaal om op te vullen en uit het vuistje te eten. Tacochips gebruik je als afwerking bij chili con carne of bij het aperitief. 10. CHEDDARKAAS Deze kaas is vrij neutraal van smaak, maar heeft een geweldige smeltcapaciteit. In plakjes of geraspt, deze kaas zorgt voor het perfecte krokante korstje op al je Mexicaanse ovenschotels. opnieuw met kaas en dek af met een tweede tortilla. Bak als een croque-monsieur in een pan met wat olie. Draai voorzichtig om (met behulp van een bord) en bak opnieuw. Snij daarna in taartpunten. • FAJITA’S: snij kipfilets in reepjes en marineer ze met een kant-en-klare Mexicaanse kruidenmengeling. Bak in olijfolie. Vul tortilla’s hiermee op, samen met wat fijngesneden ijsbergsla, tomaat, rode ui en koriander. Je kunt de groenten ook weglaten en de gevulde tortilla’s in een ovenschotel schikken, overgieten met tomatensaus en bestrooien met kaas. Even in de oven … en je hebt enchilada’s. JANUARI - FEBRUARI 2021 I 41

Andere folders Alvo

Net binnengekomen folders