L
HEER
IJKE
AKER
M
K
SMAA
SUPERGEZONDE
BALLETJES
MET SELDER
4
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
>1u
iets moeilijker
1 ui
2 wortels
2 teentjes knoflook
een witte voetselder
600 g gemengd gehakt
1 ei
een kopje panko
peper en zout
olijfolie
500 g kerstomaten
enkele takjes tijm
enkele takjes rozemarijn
enkele blaadjes laurier
250 ml witte wijn
1 I Snij de ui, wortels en knoflook heel fijn. Mix
ze eventueel kort in de keukenrobot. Doe
hetzelfde met twee stengels van de witte
voetselder.
2 I Meng het gehakt met de fijngesneden
groenten, het ei, de panko, peper en zout. Rol
er balletjes van zo groot als een pingpongbal.
Bak ze kort aan in een pan met een beetje
olijfolie. Ze moeten nog niet helemaal gaar
zijn. Zet apart.
3 I Doe in een ovenschotel een flinke scheut
olijfolie, de gehalveerde kerstomaten en de
in dunne plakjes gesneden voetselder. Breng
op smaak met peper, zout, tijm, rozemarijn
en laurier. Voeg de wijn toe. Dek af met
aluminiumfolie en zet 30 minuten in een
op 200 °C voorverwarmde oven. Verwijder
de folie en voeg de gehaktballetjes toe. Laat
nogmaals 15 minuten verder garen.
4 I Serveer met puree, gebakken aardappelen of
knapperige sneetjes stokbrood.
44