ARTISJOK I KOKEN OP DE BAKPLAAT
G een
lie
ka as? fhebber va
nb
Ge
gewon bruik da n la uwe
feta
eg
zoals eraspte ka of
a
gruyè
reka a s,
s.
KOTELETJES
MET APPEL,
BLOEMKOOL &
ZOETE AARDAPPEL
4
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
1u
makkelijk
4 zoete aardappelen
1 bloemkool
olijfolie
peper en zout
enkele teentjes knoflook
een paar takjes rozemarijn
2 theelepels venkelzaad
2 eetlepels agavesiroop
4 koteletten
2 appeltjes, in kwartjes
150 g stilton kaas of een
andere blauwe kaas
De koteletten
kun je
vervangen
door kipfilets.
1 I Verwarm de oven voor op 200 °C.
2 I Schil de zoete aardappelen en snij ze in
plakjes van 1 cm dik.
3 I Verdeel de bloemkool in roosjes.
4 I Leg de groenten op de bakplaat en
bedruppel met olijfolie. Meng goed.
Breng op smaak met peper en zout. Zet
15 minuten in de oven.
5 I Mix in de keukenrobot (of in een vijzel)
de knoflook met de rozemarijn, de
venkelzaadjes, de agavesiroop en een
scheut olijfolie tot een dikke pasta.
6 I Wrijf de koteletten hiermee in en leg ze
bij de groenten in de oven.
7 I Voeg nu ook de appeltjes toe.
8 I Laat 20 minuten garen.
9 I Check of de koteletten gaar zijn (prik
erin met een mesje: het sap dat vrijkomt
moet helder zijn).
10 I Verkruimel de kaas over het gerecht en
zet nog 5 minuten in de oven.
11 I Serveer meteen.
JANUARI - FEBRUARI 2021 I 7