KABELJAUW
MET EEN CRUMBLE VAN SPEK &
GROENE WINTERGROENTEN
4
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
1u
makkelijk
200 g gezouten ontbijtspek
1 stronk broccoli
500 g spruiten
¼ savooikool
1 kg aardappelen, geschild,
in stukjes gesneden en eventueel
kort voorgekookt
olijfolie
50 g panko
1 teentje knoflook, geperst
geraspte schil van 1 citroen
4 grote kabeljauwfilets
peper en zout
1 I Verwarm de oven voor op 200 °C.
2 I Leg het spek op de bakplaat en laat gedurende 10 minuten krokant bakken in
de oven. Haal het spek uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het
vet in de bakplaat.
3 I Verdeel de roosjes broccoli, de gehalveerde spruiten, de grofgesneden blaadjes
savooikool en de aardappelen erover. Bedruppel met olijfolie en meng alles
goed. Breng goed op smaak …
4 I Snij het spek fijn met een groot keukenmes. Meng met de panko, de knoflook,
de citroenschil, een scheutje olijfolie, peper en zout.
5 I Haal de bakplaat uit de oven. Leg de kabeljauwfilets op de groenten. Verdeel
de crumble over de vis. Bedruppel met olijfolie en zet nog ± 20 minuten in de
oven (hoe dikker de vis, hoe langer de gaartijd).
Laat voor een low carb versie de aardappelen
weg en vervang de panko door hazelnoten.
8