ARTISJOK I BEDRIJFSBEZOEK
Bedrijfsleider Eric Taelemans (56) was vijftien jaar lang
directeur van diverse bedrijven in de voedingssector, toen hij
zes jaar geleden een klein, Italiaans familiebedrijf overnam in
Maasmechelen. Taelemans is een man van het goede leven
die dol is op de Italiaanse keuken. Hij is terecht fier op de
uitmuntende kwaliteit die hij met zijn producten kan leveren.
Pizza
4 seizoenen
Pizza verd
ura
ALVO KIEST OM SAMEN
TE WERKEN MET DEZE
FABRIKANT, NIET ALLEEN
VOOR DE LEKKERE PIZZA’S
MAAR VOORAL OOK OMWILLE
VAN DE AMBACHTELIJKE
AANPAK. WIE HIER
BINNENSTAPT, VOELT DE
PASSIE VOOR HEERLIJKE
ITALIAANSE BEREIDINGEN.
Het bedrijf is opgericht door Italiaanse inwijkelingen die een
nieuw leven begonnen in Limburg. Ze zijn altijd trouw gebleven
aan de principes van de Italiaanse keuken: goede ingrediënten
en geen short cuts op het vlak van smaak en bereidingswijze.
Het zijn duidelijk gerechten met een geschiedenis en met een
ziel. De recepten zijn om die reden onveranderd gebleven. In
de keuken staat nog steeds dezelfde Italiaanse dame die al
jarenlang dezelfde familiegerechten bereidt. Ze is in de vijftig,
maar als een robuuste, Italiaanse mama roert ze nog steeds
in de potten. Ja, je leest het goed. Hier wordt effectief in de
potten geroerd. Met veel zorg en aandacht. De sauzen worden
gemaakt zoals de mensen het thuis zelf zouden doen als ze
daar de tijd voor hadden: sauzen koken zelfs twee uur in.
Daardoor krijgen ze een heel intense smaak.
ALVO HEEFT
9 VERSCHILLENDE
PIZZA’S IN HET
ASSORTIMENT. KLEIN,
GROOT, MET BASIC
TOPPINGS OF ALL
THE WAY: ALLEMAAL
LEKKER! DE PIZZA’S
VAN BALDASSARI ZIJN
IDEAAL VOOR WIE HOUDT
VAN EEN RIJKELIJKE
VARIANT.
De pizza’s wegen gemiddeld 100 g meer dan andere,
vergelijkbare pizza’s. Bij een pizza pepperoni liggen
er bijvoorbeeld echt wel vier grote sneden salami
op. Op een pizza met ham liggen geen hamsnippers,
maar echte plakken ham. Voor de basis gebruiken ze
géén koude, ongekookte tomatenpuree, maar een
ingekookte échte tomatensaus. Dat proef je. Ook de
pizzabodems zelf zijn opvallend lekker. Voordat de
saus erop komt, worden ze besproeid met olie, zodat
ze tijdens het afbakken lekker krokant worden. Zo krijg
je die typische luchtbellen in het deeg, net zoals bij de
pizzeria.
BALDASSARI EN ALVO IS
EEN UITSTEKENDE MATCH.
JANUARI - FEBRUARI 2021 I 73