ARTISJOK I KOKEN OP DE BAKPLAAT
HOTDOGPIZZA DELUXE
4
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
40’
makkelijk
arachideolie
4 uien, in ringen
1 rol rechthoekig pizzadeeg
250 g mascarpone
200 g zuurkool
8 hotdogworstjes
8 à 12 plakjes augurk
100 g gruyèrekaas
ketchup
mosterd
peper en zout
1 I Verhit de oven tot 220 °C.
vegetarisch:
vervang de
hotdogworstjes door
veggieworstjes.
2 I Maak eerst gekaramelliseerde uien: giet een beetje
arachideolie op een rechthoekige bakplaat en verdeel
hierover de uien. Zet +- 20 minuten in de oven. Roer af en
toe en laat de uien mooi goudbruin worden. Schep de uien in een kom.
3 I Bekleed een grote bakplaat met het pizzadeeg (eventueel met bakpapier). Bestrijk met de
mascarpone. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel hierover de uien.
4 I Laat de zuurkool goed uitlekken en verdeel over de pizza. Leg hierop de gehalveerde
hotdogworstjes en de plakjes augurk. Bestrooi met de gruyèrekaas.
5 I Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
6 I Werk af met ketchup en mosterd.
Nog meer
ideetjes?
Zodra je de smaak te
pakken hebt, is koken op
de bakplaat makkelijk en
leuk. Misschien wil je nog
wat meer experimenteren?
Dan zijn dit leuke
probeerreceptjes.
• Zalm, venkel, zwarte
olijven, gekookte
krieltjes en plakjes
sinaasappel
• Chipolataworstjes,
reepjes paprika, stukjes
tomaat en gekookte
penne
• Gehaktballetjes, stukjes
pompoen, boontjes, feta
• Kikkererwten, chorizo,
reepjes venkel, snijbonen,
kerstomaten
• Plakjes rode biet, plakjes
wortel, plakjes aardappel,
olijfolie, linzen,
currypoeder
JANUARI - FEBRUARI 2021 I 9