AANBIEDINGEN GELDIG VAN 24-02 T.E.M 02-03-2021
Slagerscreaties
VERS KONIJN
7,90
/kg
AANBIEDINGEN VERS VLEES GELDIG IN DE ALVO-VESTIGINGEN MET EEN AFDELING VERS VLEES.
VARKENSSCHNITZEL
9,50
/kg
ENTRECOTE
DUNNE LENDE
rund
15,90
VARKENSBUIKSPEK
/kg
7,50
/kg
Recept
KONIJN MET PEPERKOEK
Ingrediënten
(voor 4 personen)
• 1 klont boter + extra
• 1 konijn, in stukken
• 1 witte ui, in grove
stukken
• 3 el bloem
• 2 flesjes Leffe bruin
• 250 ml groentebouillon
• enkele takjes tijm
• enkele blaadjes laurier
• 2 sneetjes peperkoek
• mosterd
• 100 g gerookt spek,
in reepjes gesneden
• 1 Chinese kool,
in reepjes gesneden
• 1 el siroop
• 1 el balsamicoazijn
• peper en zout
Bereiding
• Verwarm de oven voor op 150 °C.
• Verhit de boter in een pan (geschikt voor de oven) en
bak de stukken konijn aan alle zijden mooi bruin aan.
• Voeg de ui toe.
• Bestrooi met de bloem.
• Giet het bier en de groentebouillon erbij.
• Voeg de tijm en de laurierblaadjes toe.
• Breng op smaak met peper en zout.
• Laat even koken.
• Plaats de pan gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
• Bestrijk de peperkoek aan een zijde met mosterd.
• Leg de peperkoek op de konijn, met de mosterdkant
naar beneden.
• Zet min. 30 minuten terug in de oven.
• Voeg extra water toe als het vocht in de pan vermindert.
• Smelt een beetje boter in de wok en bak de spekreepjes
aan. Voeg de Chinese kool toe. Kruid met peper.
• Haal het konijn uit de oven en voeg de siroop en de
balsamicoazijn toe.
• Serveer het konijn met de Chinese kool en gekookte
aardappelen.