AANBIEDINGEN VERS VLEES GELDIG IN DE ALVO-VESTIGINGEN MET EEN AFDELING VERS VLEES.
AANBIEDINGEN GELDIG VAN 03-03 T.E.M 09-03-2021
VARKENSSPIERINGKOTELET
WORSTEN
gemengd gehakt
3+1
5,90
GRATIS
/kg
KIPFILET
GEHAKTBROODJE
7,50
5,90
/kg
Recept
TRAAG GEGAARD BUIKSPEK
/kg
Ingrediënten
(voor 4 personen)
• verse tijm, fijngehakt
• verse rozemarijn,
fijngehakt
• verse salie, fijngehakt
• 1 el zwarte peperkorrels,
geplet
• 2 teentjes knoflook,
geperst
• een snuifje fleur de sel
• een scheut olijfolie
• 2 kg buikspek
• 2 uien, in ringen
Bereiding
• Meng de verse kruiden met de peperkorrels, de look,
de fleur de sel en de olijfolie.
• Bestrijk hiermee de onderzijde van het buikspek.
Wikkel in plastic folie en laat 1 uur marineren.
• Verwarm de oven voor op 220 °C.
• Verdeel de uiringen over een bakplaat en giet er 1 cm
water bij. Schuif de bakplaat in de oven.
• Plaats een rooster in de oven. Ontdoe het buikspek van
de plastic folie. Leg het buikspek op de rooster
(vel naar boven). Bestrijk het vel met de kruidenmengeling.
• Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
• Verlaag de temperatuur naar 180 °C en rooster het
vlees nog 2 à 2,5 uur.
• Voeg water toe zodat de uiringen niet aanbranden.
• Verhoog de temperatuur naar 220 °C en laat nog
een kwartier bakken. Tot het vel mooi krokant is.
• Snij het spek in plakjes.