Alvo folder - 01/04 - 31/05/2021 - NIET LANGER GELDIG - pagina 11 *

thumbnail - Alvo-aanbieding - 01/04/2021 - 31/05/2021 -  producten in de aanbieding - arachideolie, basmatirijst, cashewnoten, citroensap, knoflook, kokosmelk, koriander, kruidnagels, limoen, munt, rijst, sambal, sojasaus, steranijs, teentjes, tomatenpuree, uien, groentebouillon, gember. Pagina 11.
11 / 77

* Geldig in alle winkels Alvo

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
ARTISJOK I PAASBRUNCH INDONESISCHE EIEREN 4 • • • • • • • • • • • • • • 20’ EITJES BIRYANI makkelijk 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, geperst 1 eetlepel arachideolie 1 theelepel sambal oelek een stukje gember, fijngesneden 1 eetlepel tomatenpuree 1 eetlepel sojasaus 2 dl groentebouillon 1 eetlepel citroensap 1 dl kokosmelk 8 eieren 2 eetlepels pindanoten, grofgesneden een chilipepertje, fijngesneden een bosje koriander 1 I Fruit de ui en de knoflook glazig in de olie. 2 I Voeg de sambal oelek, de gember, de tomatenpuree en de sojasaus toe. Roer goed. Overgiet met de groentebouillon, het citroensap en de kokosmelk. Laat op een laag vuurtje zachtjes sudderen. 3 I Kook intussen de eieren 7 minuten in kokend water. Laat afkoelen onder koud stromend water. Pel de eieren voorzichtig en voeg ze toe aan de saus. Laat nog enkele minuten garen. Werk af met de pindanoten, de chilipeper en koriander. S er na a nbr veer met o od o f pitabro od . 4 • • • • • • • • 40’ makkelijk 6 eieren 2 eetlepels arachideolie 1 kaneelstokje, gebroken 1 steranijs 1 laurierblad 4 kruidnagels 5 zwarte peperbolletjes, grof gekneusd met de platte kant van een groot mes 1 ui, in zeer dunne ringen gesneden • • • • • • enkele groene chilipepers naar smaak, ontpit 2 kopjes basmatirijst, een uurtje geweekt in ijskoud water zout sap van ½ limoen een handje cashewnoten, kort geroosterd in een pan zonder vetstof lente-uitjes, muntblaadjes en/of korianderblaadjes 1 I Kook vier eieren 9 minuten. Pel ze en hou apart. 2 I Verhit de arachideolie in een grote braadpan. Voeg het kaneelstokje, de steranijs, het laurierblad, de kruidnagels en de peperbolletjes toe. Roer goed en wacht tot de specerijen lekker beginnen te ruiken. Voeg dan de uiringen en de groene chilipepers toe en laat deze bakken totdat ze bijna donkerbruin gekaramelliseerd zijn. 3 I Breek de twee resterende eieren over de uien en roerbak ze kort. 4 I Voeg de uitgelekte rijst toe en breng op smaak met een beetje zout. Overgiet met 1 liter water en dek af met een goed aansluitend deksel. Laat op een laag vuurtje garen (± 10 à 15 minuten). Haal het deksel van de pan. 5 I Breng op smaak met limoensap. 6 I Snij de gekookte eieren in kwartjes en leg ze boven op de rijst. 7 I Werk af met de cahsewnoten en de lente-uitjes, munt- en/ of korianderblaadjes. Eitjes Biryani Biryani is een klassiek Indiaas gerecht van geurige, kruidige rijst. Heerlijk en makkelijk om te maken. De rijst wordt gecombineerd met groenten, vlees, vis of eieren. Voor een biryani gebruik je het best basmatirijst, een langkorrelige, droge rijstsoort. APRIL - MEI 2021 I 11

Andere folders Alvo

Net binnengekomen folders