Alvo folder - 01/04 - 31/05/2021 - NIET LANGER GELDIG - pagina 14 *

thumbnail - Alvo-aanbieding - 01/04/2021 - 31/05/2021 -  producten in de aanbieding - Moët & Chandon. Pagina 14.
14 / 77

* Geldig in alle winkels Alvo

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
N AAL M E L HE EILIJK O M IET Soufflé Waarom zet je met Pasen geen geweldige, spectaculaire soufflé op tafel? Vaak worden er grapjes over gemaakt: het zou zogezegd al-tijd mislukken. Maar als je onze methode volgt, gaat het vanzelf en word je getrakteerd op een spektakelstuk. wat is een soufflé? Soufflé is een bereiding uit de klassieke, Franse keuken die ten onrechte in de vergetelheid is geraakt. Concreet is het een luchtige mengeling van eieren en groenten/vis, te vergelijken met quiche, waaronder opgeklopte eieren zijn gemengd. Daardoor zal het mengsel tijdens het garen in de oven ‘souffleren’ of rijzen. Het ziet er spectaculair uit. Enig nadeel: je moet de soufflé meteen serveren, want na enkele minuten begint deze anders lichtjes in te zakken. Je kunt hem dus niet op voorhand maken. soufflétips! X Gebruik voor dit recept een cilindervormige charlottevorm of een glazen/stenen vorm, waarlangs de soufflé makkelijk omhoog kan glijden. Je kunt ook kleinere, individuele soufflés maken in ramequins. Hiervoor moet je de tijd wel met minstens de helft inkorten (hou de oven goed in de gaten). X Zet de vorm op een rooster in het midden van een op 200 °C voorverwarmde oven en verlaag de temperatuur onmiddellijk naar 190 °C. X Wees altijd voorzichtig met de opgeklopte eiwitten. Spatel ze behoedzaam door het beslag, opdat de luchtbelletjes niet verdwijnen. X Gebruik zo vers mogelijke eieren voor het beste resultaat. 14

Andere folders Alvo

Net binnengekomen folders