GEROOSTERDE
KIKKERERWTEN
4
•
•
•
•
•
•
•
•
40’
makkelijk
een groot blik kikkererwten
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel komijnpoeder
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel bruine suiker
een snuifje zout
1 I Laat de kikkererwten goed uitlekken en spoel ze onder
koud water. Schep in een kom en meng met de rest van
de ingrediënten.
2 I Giet het mengsel op een bakplaat en zet ± 25 minuten
in een op 200 °C voorverwarmde oven.
3 I Serveer als snack bij het aperitief of gebruik de
kikkererwten als afwerking in een slaatje.
KIKKERERWTEN ZIJN ENORM VOEDZAAM.
Per 100 g bevatten ze 7,6 g vezels, wat veel meer is dan
andere groenten. Doordat er veel essentiële aminozuren
in zitten, zijn deze peulvruchten ook zeer geschikt voor
vegetariërs en veganisten. Ze zijn dan ook bijzonder
voedzaam, met maar liefst 27,4 g koolhydraten per 100 g.
Verrassend veggie!
100326610 - 10 x 300g
Jonge groene peulen van de sojaboon,
erg voedzaam en knapperig. Traditioneel
opgediend bij Oosterse gerechten maar
kunnen ook dienen als eiwitrijke
toevoeging bij een slaatje.
Receptsuggestie: Edamame poké bowl
ARD_Alvo-180bx129H_MEI_HR.indd 1
22
11/12/20 09:24