ARTISJOK I ASPERGES
ONGEWOON LEKKER
Ben je het gewoon om asperges op de ‘Vlaamse manier’ (met
geplette, hardgekookte eieren, peterselie en boter) te eten?
SPIESJES
VAN GROENE
ASPERGES EN SPEK
Probeer dan zeker eens een andere variatie uit:
• PIZZA MET PANCETTA, STUKJES ASPERGES EN SPIEGELEI
• PASTA CARBONARA MET STUKJES ASPERGE
• GOEDGEVULDE OMELET MET ASPERGES, ERWTJES EN GRUYÈRE
• GEWOKTE ASPERGES MET STUKJES KIP OP GEBAKKEN RIJST
4
makkelijk
• RISOTTO MET ASPERGES
500 g groene asperges
250 g dun, gezouten ontbijtspek
1 I Schil de asperges tot 3 cm onder de kop.
Verwijder 1 cm van de onderkant. Snij elke
asperge in vier gelijke stukken.
2 I Wikkel elk stuk in een beetje ontbijtspek.
3 I Rijg telkens vier aspergestukjes aan één
houten of metalen spies.
Perfect voor de
barbecue (ongeveer
3 minuten aan elke
kant) of in de grillpan.
Tuffeau
wijntip
•
•
30’
Frankrijk – Loire – Saumur
100% cabernet franc rood - soepel - 75 cl
Fruitig en speels in de mond met
veel souplesse en finesse.
e w ijn
serveer d eld .
ek o
licht jes g
APRIL - MEI 2021 I 31