Alvo folder - 01/04 - 31/05/2021 - NIET LANGER GELDIG - pagina 42 *

thumbnail - Alvo-aanbieding - 01/04/2021 - 31/05/2021 -  producten in de aanbieding - ei, knoflook, melk, paprikapoeder, pasta, teentjes, uien, volle melk. Pagina 42.
42 / 77

* Geldig in alle winkels Alvo

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
Uien & knoflook bewaren Bewaar uien en knoflook altijd in een DONKERE POT die je kunt afsluiten, maar die wel LUCHTDOORLATEND is. Er zijn speciale terracotta of stenen potten op de markt met kleine gaatjes onderaan. Bewaar uien en knoflook NOOIT IN DE KOELKAST, want dan worden ze papperig. Gebruik je niet zo vaak knoflook en wordt de bol meestal slecht? Pel de teentjes van één bol en mix ze met een klein beetje water tot een pasta. Schep het mengsel in een IJSBLOKJESVORM en zet in de DIEPVRIES. Bewaar deze blokjes knoflook vervolgens in een afsluitbaar plastic diepvrieszakje. De volgende keer dat je knoflook nodig hebt, gebruik je gewoon zo’n blokje. Te veel uien gepeld? Snij ze in blokjes, schep in een DIEPVRIESZAKJE en bewaar in de DIEPVRIES. Zo behouden ze hun crunch en aroma het best. voordeel! DÉ SH R SPECTACULAIRE ‘BLOEM’ VAN UI 4 • • • • • • • 45’ gemiddeld 1 grote ui 250 g bloem 2 theelepels paprikapoeder 2 theelepels komijn 2 eieren 1,2 dl volle melk zout 1I Snij een stuk van de bovenkant van de ui (de onderkant is waar de ‘wortel’ is, met de draadjes). Verwijder de pel, maar laat de wortel aan de onderkant intact. Leg de gepelde ui nu met het plat afgesneden stuk naar beneden op een snijplank. Begin 2 cm onder de wortel naar beneden te snijden. Maak acht inkepingen. Draai de ui om en haal ze voorzichtig, als de blaadjes van een bloem, een beetje uit elkaar. 2I Meng in een kom de bloem met het paprikapoeder en de komijn. 3I Meng in een andere kom de eieren met de melk. kn oflook pe llen 4I Leg de ui eerst in de kom met bloem, en zorg dat alles goed bedekt is met bloem. Geen lastiger karweitje dan het velletje van een teen knoflook verwijderen. Er zijn gelukkig verschillende trucjes: 5I Leg de ui daarna in het eimengsel. 6I Gebruik een lepeltje (of je vingers) om alles goed met ei te bedekken. 7I Leg de ui daarna opnieuw in het bloemmengsel en bestrijk opnieuw met bloem. 8I Frituur de ui nu 5 minuten in olie van 180 °C. 9I Leg de krokante ui voorzichtig op een mooie schaal, besprenkel met wat zout en serveer bij het aperitief. Een groot voordeel van koken met veel knoflook? Knoflook heeft een cholesterol- en bloeddrukverlagende werking. Dat komt door de zwavel. In ons lichaam wordt deze omgezet in waterstofsulfide, een stof die onze vaten doet uitzetten. Plet een teentje een klein beetje met de platte kant van een mes, het velletje komt meteen los. Doe enkele teentjes in een leeg confituurpotje met deksel. Schud 30 seconden krachtig en de velletjes komen vanzelf los. Leg enkele teentjes knoflook onder een stuk bakpapier en ga er lichtjes over met een deegroller. 42 E TO P P S W O

Andere folders Alvo

Net binnengekomen folders