ARTISJOK I WEEKMENU
C ASU
AL
A
D
J
I
VR
G
CRABCAKEBURGERS
4
•
•
•
•
•
•
•
•
45’
gemiddeld
100 ml mayonaise
1 ei
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels worcestersaus
½ theelepel pikante saus
(bv. tabasco of sriracha)
zwarte peper
zout
450 g krabvlees (uitgelekt, uit blik)
•
•
•
•
•
•
•
100 g panko
2 eetlepels fijngesneden
bladpeterselie
arachideolie
8 hamburgerbroodjes
100 ml tartaarsaus
200 g babyspinazie
1 rode ui
1 I Meng in een kleine kom de mayonaise met het ei, de mosterd, de
worcestersaus en de pikante saus. Breng op smaak met peper en zout.
2 I Meng in een andere kom het krabvlees met de panko en de peterselie.
3 I Voeg het mayonaisemengsel toe.
4 I Vorm hiermee vier burgers.
5 I Verhit in een grote braadpan een scheut arachideolie. Bak hierin de
crabcakes, 3 tot 5 minuten per kant. Draai ze voorzichtig om met een
spatel.
6 I Gril de snijkanten van de hamburgerbroodjes in een grillpan of onder
de grill in de oven.
7 I Bestrijk met tartaar. Beleg met spinazieblaadjes, crabcakes en rodeuiringen.
8 I Serveer meteen.
pla kjes tomaat
Beleg de broodjes met dunne
gesneden
en komkommer of zeer fijn
t cit roensap.
wittekool gemengd met wa
APRIL - MEI 2021 I 59