Alvo folder - 01/04 - 31/05/2021 - NIET LANGER GELDIG - pagina 63 *

thumbnail - Alvo-aanbieding - 01/04/2021 - 31/05/2021 -  producten in de aanbieding - aardappelen, biefstuk, platte peterselie, citroensap, knoflook, Moët & Chandon, oregano, provençaalse kruiden, pita, rosbief, rozemarijn, shoarma, teentjes, uien, olijfolie, olijven, rillettes, BBQ. Pagina 63.
63 / 77

* Geldig in alle winkels Alvo

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
ARTISJOK I WEEKMENU F Z ELIJ EEST K OP AG D N O LAMSKROON MET MEDITERRANE CRUNCH EN FRISSE AARDAPPELKWARTJES 4 • • • • • • • • • • • >1u gemiddeld 2 lamskronen peper en zout olijfolie 200 g zwarte olijven, ontpit 100 g pijnboompitten 30 g bladpeterselie 2 teentjes knoflook 2 eetlepels Provençaalse kruiden 1 kilo bloemige aardappelen 2 eetlepels oregano 2 citroenen 1 I Dep de lamskronen goed droog en laat ze 20 minuutjes op kamertemperatuur komen. 2 I Breng ze op smaak met peper en zout. Verhit olijfolie in een braadpan en bak de lamskronen rondom rond kort aan tot ze een korstje hebben. Haal ze uit de pan. 3 I Verwarm de oven voor op 200 °C. 4 I Meng in de keukenrobot (of met een staafmixer) de olijven met de pijnboompitten, de bladpeterselie, de knoflook en de Provençaalse kruiden. Let op: maak het mengsel niet té fijn, er mag nog wat textuur in zitten. Bestrijk de bovenkant van de lamskronen met dit mengsel. Het mag er dik op liggen. Leg de lamskronen naast elkaar in een ovenschaal en zet ± 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat nog 5 minuten rusten voordat je de lamskronen aansnijdt en serveert. 5 I Serveer hierbij kruidige aardappelkwartjes: schil de aardappelen en snij ze in kwarten. Spoel in koud water en dep droog. Meng een flinke scheut olijfolie met de oregano, een beetje zout en de twee citroenen, in kwartjes gesneden. Schep in een ovenschaal en laat ± 45 minuten garen op 200 °C. Check met een mesje of de aardappelen gaar zijn. De gekaramelliseerde citroenkwartjes kun je mee op het bord leggen, en ze daarna uitknijpen over het vlees en de aardappelen. Het geeft een frisse toets aan het gerecht. E LEKK R LAM Lamsvlees is iets minder bekend dan varkensof rundvlees, maar zeker even lekker. Hoog tijd om onze kennis op te frissen. Dit zijn de verschillende delen van het lam: • LAMSBOUT: groot stuk gebraad met bot. Een echte paasklassieker die je klaarmaakt voor een groter gezelschap. Je kunt de bout rosé bereiden in de oven (per kilo 20 minuten op 180 °C in de oven), maar ook langer en op een lagere temperatuur zodat het malse vlees bijna als rillettes uit elkaar valt. Een lamsbout breng je op smaak met rozemarijn en knoflook. Heb je minder tijd, dan kun je de bout ook in sneden laten snijden en aanbakken in de pan. • LAMSZIEL: het bolvormige, magere deel van de bout, dat als apart gebraad kan worden klaargemaakt. Vergelijk het met een goede rosbief: lekker mals en smakelijk. • LAMSREEPJES: wat vettere stukjes vlees die voor pita, shoarma of wokvlees worden gebruikt. Lekker als je het vlees marineert met olijfolie, citroensap, oregano en fijngesnipperde ui. • LAMSKROON: heel mals en sappig stukje vlees met botjes. Maak het in zijn geheel klaar (bakken in de pan, even verder garen in de oven) en snijd het daarna in individuele lamskoteletjes. • LAMSKOTELETJES: ribbetjes van het lage ribstuk, in het verlengde van de nek. Iets vetter dan lamskroon. Ideaal voor de grillpan of op de barbecue. De gaartijd is kort, want lamsvlees moet rosé en niet doorbakken zijn. • LAMSFILET: heerlijk sappig stukje vlees dat wordt klaargemaakt zoals biefstuk: gebakken of gegrild. • LAMSNEK: wat vetter vlees dat ideaal is om als stoofpotje te bereiden: lang garen op lage temperatuur. Vlees met heel veel smaak. • LAMSSCHOUDER: net zoals de lamsbout is dit een stuk vlees dat in zijn geheel in de oven wordt bereid. Doordat het vetter is dan de bout, is het wel goedkoper. Je kunt het ook laten versnijden tot blokjes en verwerken tot ragout of stoofvlees. APRIL - MEI 2021 I 63

Andere folders Alvo

Net binnengekomen folders