Alvo folder - 01/04 - 31/05/2021 - NIET LANGER GELDIG - pagina 67 *

thumbnail - Alvo-aanbieding - 01/04/2021 - 31/05/2021 -  producten in de aanbieding - azijn, bakpoeder, basilicum, druiven, havermout, chocolade, kaas, koekjes, melk, paneermeel, pasta, pita, popcorn, pretzels, roomijs, salami, slagroom, tomatensaus, witte wijn, wraps, yoghurt, olijfolie, olijven, ontbijtspek, geraspte kaas, cornflakes, wijn, maïs, pizza, granola, Feta. Pagina 67.
67 / 77

* Geldig in alle winkels Alvo

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
ARTISJOK I TRENDS Bij gebrek aan prikkels van buitenaf brengen we deze dagen veel meer tijd door voor een beeldscherm. Daarbij zijn we almaar minder kritisch: urenlang wegzwijmelen bij filmpjes van snoezige kittens en puppy’s is toch geen tijdverlies? Of op Google Maps een virtuele reis maken door Toscane? Nét echt. Waar we inmiddels ook aan verslaafd zijn, is het bekijken van zogenaamde ‘food hacks’, handige trucjes in de keuken waarmee je in geen tijd een spectaculair gerecht op tafel zet. Vooral op TikTok en Instagram kom je dit soort culinaire filmpjes vaak tegen. HET ZIJN VOORAL JONGE MENSEN DIE VANDAAG SNEL EN SPECTACULAIR WILLEN KOKEN, OM ER VERVOLGENS OOK FOTO’S OF FILMPJES VAN TE POSTEN OP SOCIALE MEDIA. Het is alsof iedereen het gehad heeft met de ellenlange ingrediëntenlijsten uit hedendaagse kookboeken en de noodzaak om je keukenkasten te vullen met onvindbare, exotische specerijen, waarna je vervolgens uren in de keuken staat om een ongewoon gerecht op tafel te toveren, waarvan het effect na twintig minuten al wegebt. Dat is gewoon heel veel werk zonder echte beloning. Enkel wie héél graag kookt, haalt er plezier uit. Geen wonder dat er een tegenbeweging ontstaat. Het zijn vooral jonge mensen die vandaag snel en spectaculair willen koken, om er vervolgens op hun beurt ook foto’s of filmpjes van te posten op sociale media. In het begin deden de serieuze foodies wat lacherig over het fenomeen. “Kijk hier, een belachelijk ongezonde milkshake met pretzels, koekjes, chocolade, snoepjes en slagroom. Wie eet nu zoiets?!” Maar het freakgehalte van internetrecepten is aan het afnemen. In de plaats komen haalbare gerechten en tips die enkel maar voordelen hebben: spectaculair eenvoudig, supermooi, vaak heel handig én lekker. Het meest recente voorbeeld is de gegrilde feta (wij hebben ‘m in deze Artisjok ook binnengesmokkeld, bij de BBQrecepten) met kerstomaten. Het begon met één Finse TikTokster die een blok feta met olijfolie, basilicum en kerstomaten onder de grill zette, de feta losroerde en vervolgens gebruikte als saus bij pasta. Geniaal toch? Dat dachten duizenden andere TikTokkers ook en het recept werd een heuse hype. ZIN IN EEN SNELLE FOOD HACK? DIT ZIJN 10 LEUKE IDEEËN DIE WE OP SOCIAL MEDIA VONDEN. Vergeten om je fles wijn in de koelkast te zetten? Koel een glas witte wijn met bevroren druiven. Pizzabagels: snij een bagel doormidden en hol de twee helften een beetje uit. Bestrijk met tomatensaus, vul op met wat je lekker vindt (salami, olijven) en bestrooi met geraspte kaas. Zet 10 minuten in een oven van 180 °C. Tadaa! Oreocake in een kop: plet enkele Oreokoekjes in een kop en meng met een scheutje melk en één theelepel bakpoeder. Zet 90 seconden in de microgolfoven en hup: Oreocake. Koop een pakje kant-en-klaar koekjesdeeg. Bak de koekjes op de achterkant van een muffinvorm, zodat je ‘bakjes’ krijgt. Laat ze afkoelen en vul met … roomijs! Pizza over? Dit is een snelle manier om de stukken op te warmen: verhit een pan met antiaanbaklaag. Leg het stuk pizza erin en voeg een scheutje water toe. Dek meteen af met een aansluitend deksel en wacht 2 minuten. Wat denk je? Net alsof de pizza supervers is. Gebruik je muffinvorm wat vaker, ook als handige serveerschaal. Maak je bijvoorbeeld pita’s, wraps of pizza’s? Verdeel al de toppings over de muffinvorm, zodat iedereen aan tafel zelf zijn of haar eigen gerecht kan samenstellen. Supersnelle smoothies als ontbijt: vul ’s avonds de glazen kan van je blender met alle ingrediënten (yoghurt, vers fruit, havermout, granola …) en zet deze in de koelkast. Dan is je ontbijt in 10 seconden klaar. Gebruik je wafelijzer om dunne plakjes ontbijtspek snel krokant te krijgen. Verse eieren zijn moeilijk te pellen als je ze kookt. Dit euvel los je op door een scheut azijn toe te voegen aan het kookwater. Paneer kippenreepjes eens niet met paneermeel, maar met geplette, zoute popcorn of ongezoete cornflakes (van mais). Je kunt er kritisch over zijn, maar eigenlijk kunnen we het enkel toejuichen. Een fenomeen dat vooral jonge mensen aan het koken krijgt? Met échte ingrediënten, zonder kanten-klaar of fastfood? Geweldig! APRIL - MEI 2021 I 67

Andere folders Alvo

Net binnengekomen folders