Alvo folder - 01/04 - 31/05/2021 - NIET LANGER GELDIG - pagina 69 *

thumbnail - Alvo-aanbieding - 01/04/2021 - 31/05/2021 -  producten in de aanbieding - basilicum, ham, kappertjes, knoflook, kruidenboter, Moët & Chandon, pasta, sojasaus, tomatensaus, worcestersaus, yoghurt, peterselie, olijfolie, olijven, griekse yoghurt, gedroogde ham, pesto. Pagina 69.
69 / 77

* Geldig in alle winkels Alvo

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
ARTISJOK I SOS KITCHEN SOS kitchen In een cadeaumand met culinaire delicatessen zat ook een klein blikje ANSJOVIS. Ik heb geen idee hoe je het kunt gebruiken. Hebben jullie tips? Magalie, Boechout Zit jij met een prangende keukenvraag? Stel ze aan het team van Artisjok! HELP ! Stuur een mailtje naar [email protected] Elke keer als er in een recept staat dat ik KNOFLOOK moet toevoegen, wordt mijn gerecht bitter. De knoflook wordt namelijk meteen bruin of verbrandt zelfs. Hoe doen andere mensen dat toch?! Lieven, Hasselt Alvo-team: Deze opgelegde visjes uit blik zijn een fantastische smaakmaker die je aan allerlei gerechten kunt toevoegen. Het resultaat is enigszins zilt en aromatisch. Vergelijk het met het effect van worcestersaus of sojasaus. Wij houden van ansjovis in een pasta puttanesca: verhit wat olijfolie en verkruimel hierin enkele anjsovisfilets. Laat even aanbakken (ze zullen oplossen in de olie) en voeg dan kappertjes, knoflook, stukjes olijven en fijngesneden peterselie toe. Meng met gekookte pasta en werk af met parmezaan. Maar je kunt ook wat geplette ansjovis mengen met boter (als alternatief voor kruidenboter), toevoegen aan pesto of een tapenade met zwarte olijven. Alvo-team: Knoflook heeft maar enkele seconden nodig om te garen. Als de temperatuur bovendien te hoog is, zal deze smaakmaker meteen bruin kleuren en daardoor erg bitter worden. Er zijn twee manieren om dit op te lossen. Moet je nog een heleboel andere ingrediënten fruiten of aanstoven (zoals bij spaghettisaus)? Voeg je knoflook dan niet samen met de uien toe aan de pan, maar pas op het allerlaatste moment, net voordat je er een vloeistof (tomatensaus of bouillon) bij giet, zodat het bakproces stopt en de knoflook niet verder kan verbranden in de hete olie of boter. Bij een recept waar je enkel wat knoflook moet aanbakken in olie, zonder andere ingrediënten, begin je met koude olie in een koude pan. Voor Laat de knoflook mee opwarmen met de olie en haal van het nog meer vuur zodra de knoflook lekker geurt. knoflooktips: zie pagina’s 40-46. Ik hou niet van een koud ontbijt en vraag me af of er buiten een omelet nog een ander, hartig ontbijtgerecht is dat je warm kunt eten. Als ik aan een recept begin, loopt het altijd in het honderd. Ik moet ineens nog op zoek naar een bepaald ingrediënt of besef dat ik een cruciale stap heb overgeslagen. Is er een manier om beter te leren koken met recepten? Cédric, Gent Veronique, Leuven Alvo-team: Wat een geweldige vraag! We houden zelf ook van voldoende variatie bij het ontbijt. Niet enkel als brunch, maar ook op een doordeweekse dag. Rooster bijvoorbeeld eens een bakje kerstomaten met wat olijfolie. Schep Griekse yoghurt in je bord en bedek met de warme tomaten en gedroogde ham. Werk af met pijnboompitten en basilicum. Serveer met toast. Alvo-team: Natuurlijk. Toom je impulsiviteit in en léés het recept eerst grondig door, zodat je precies weet wat je nodig hebt én welke stappen je moet zetten. Je komt dan niet voor verrassingen te staan, zoals ‘laat 8 uur marineren’ of ‘laat volledig afkoelen en meng dan pas’, terwijl iedereen over een half uur aan tafel wil. APRIL - MEI 2021 I 69

Andere folders Alvo

Net binnengekomen folders