ARTISJOK I BEDRIJFSBEZOEK
VINGER AAN DE POLS
GEZONDHEID
Declercq: “In het bedrijf focus ik mij vooral op het
commerciële en innovatieve aspect. Ik heb een ongelooflijke
passie voor voeding en vind het heel spannend om
voortdurend de markt te analyseren: wat zijn de hedendaagse
trends? Wat willen we met z’n allen op ons bord? Zo zie je
bijvoorbeeld dat bio, vegan en koolhydraatarme maaltijden
steeds populairder worden. Logisch dus dat wij als bedrijf daar
ook in meegaan. We houden echt de vinger aan de pols.”
Declercq: “Een andere ontwikkeling die steeds belangrijker
wordt, zijn de voedingswaarden. Als we een nieuw product
creëren, speelt gezondheid een steeds grotere rol. Bij de
samenwerking met Alvo is dat ook een factor. Eigenlijk creëren
we samen nieuwe gerechten. We doen een voorstel en sturen
het naar Alvo. Zij bekijken het, geven feedback en wij doen
aanpassingen. Die intense samenwerking is cruciaal, we blijven
finetunen totdat we helemaal zeker weten dat ook de klanten
tevreden zullen zijn.”
GOEDE SAMENWERKING
Declercq: “De samenwerking met Alvo begon eigenlijk
meteen toen we het bedrijf overnamen. Alvo is een bedrijf
dat helemaal past bij onze eigen stijl. Ze staan open voor
vernieuwing en denken constructief mee over welke producten
het goed zullen doen in de winkel. De communicatie
verloopt heel vlot. Eigenlijk zijn wij twee bedrijven die elkaar
bestuiven, we geven elkaar energie. Alvo is een supermarkt die
voortdurend in beweging is, ze richten zich echt op nieuwe
producten en tendenzen, net zoals wij doen. Daarbij houden ze
altijd rekening met hun publiek. Ze hebben klanten die houden
van klassieke gerechten, maar ook klanten die eens iets nieuws
willen proberen. Daarin een evenwicht zoeken is een uitdaging,
maar wij kunnen daar prima bij helpen.”
ALVO IS VEELEISEND:
HET MOET ALTIJD VAN
GOEDE KWALITEIT
ZIJN, ULTRAVERS ÉN
GEVARIEERD.
BIO
Declercq: “De markt van kant-en-klare gerechten is
onderhevig aan verandering, het aanbod van enkele jaren
geleden kun je niet meer vergelijken met wat er vandaag in
de rekken ligt. We zien dat ‘on the go’ maaltijden zeer populair
zijn. Aan Alvo leveren we bijvoorbeeld maaltijdsalades,
bowls, pastasalades, energiesalades met quinoa of wraps
en belegde boterhammen. In ons aanbod maken we ook
nog een onderscheid tussen bio en niet-bio. Voor de biomaaltijden hebben we een heel apart circuit, met de juiste
certificeringen.”
ALTIJD IN HET SEIZOEN
Declercq: “Waar Alvo ook steeds op hamert, is het belang
van versheid en seizoensproducten. We bekijken echt samen
welke ingrediënten geschikt zijn in welk seizoen, zodat ons
aanbod klopt en past bij het moment. Zelf zijn we ook
voortdurend bezig met onderzoek: hoe kunnen we zo weinig
mogelijk bewaarmiddelen en kleurstoffen gebruiken, terwijl de
gerechten toch lekker vers en krokant blijven?”
pokebow l
met zalm
DEZELFDE GOLFLENGTE
Declercq: “Alvo is veeleisend: het moet altijd van goede
kwaliteit zijn, ultravers én gevarieerd. Daarbij moet de levering
ook flexibel zijn. Onze slogan is ‘healthy food, healthy people’.
Als je door de Artisjok bladert, met al die mooie, frisse beelden
en uitnodigende recepten, weet je meteen dat wij met ons
bedrijf op dezelfde golflengte zitten als Alvo.”
ALVO AANBOD
• Bio: tabouleh met kip, quinoa thai
• Wraps club, ceasar, kip/curry
• Belegde boterhammen met ham/kaas, ei/spek
• Salades: poke met zalm, bowl geitenkaas
• Spianata’s, hot wraps …
APRIL - MEI 2021 I 73