VLEESBROOD MET GESTOOFDE
VENKEL EN SPEK
600 G GEMENGD GEHAKT 12 SNEETJES SPEK ½ VENKEL 2 SJALOTTEN
1 TEENTJE KNOFLOOK 2 TAKJES TIJM 1 TAKJE ROZEMARIJN
2 À 3 EL PANEERMEEL 1 EI 1 EL OLIJFOLIE PEPER ZOUT
4
PERSONEN
BEREIDING
60 min
LEKKER
VOOR ERBIJ
(Homemade) pickles
zie recept op lekkervanbijons.be
1 bussel radijsjes
Een bakje tuinkers
1 pakje roomboter
Zuurdesem stokbrood
Lekkere dip
BIJ JOUW SLAGER
4 sneetjes gekookte
BBQ-ham
4 sneetjes gedroogde ham
4 sneetjes Filet d’Anvers
200 g droge worstjes
1 snede kop ca. 1 cm
1 snede smeerpaté ca. 1 cm
1 zwarte & 1 witte pens
1
2
3
4
5
Verwarm de oven voor op 180°C.
Pel de sjalot en de knolook en snipper ijn. Snipper de venkel eveneens ijn.
Zet een pannetje op het vuur met olijfolie en fruit de knolook, sjalot en de
venkel. Laat afkoelen. Hak ondertussen de tijm en rozemarijn ijn.
Meng het gehakt met het eitje, gestoofde venkel, paneermeel en
ijngehakte kruiden. Kruid het geheel met peper en zout.
Vorm het gehakt tot een mooi ‘broodje’. Bekleed het met de reepjes spek en
bak het in de oven gedurende 45 minuten.
KRANS VAN
WORSTENBROODJES
500 G GEMENGD GEHAKT 1 SJALOT 1 EI (+ 1 EIDOOIER)
3 EL PANEERMEEL 1 KL GARAM MASALA 2 À 3 VELLEN BLADERDEEG
4
PERSONEN
BEREIDING
60 min
VOOR DE
FRISSE DIP
1 kl harissa
1 dl yoghurt
Zeste en sap van 1 limoen
Peper
Zout
1
2
Meng het gehakt met de sjalot, het ei, paneermeel, garam masala
en kruid met peper en zout. Rol ongeveer 20 balletjes van het
gehakt en rol deze daarna verder tot kleine worstjes.
3
Verwarm de oven voor op 180°C.
4
Snijd elk plakje bladerdeeg in repen van ongeveer 4 cm op 8 cm.
Leg er een worstje op en rol op tot je het volledig omwikkeld hebt.
5
Bedek een bakplaat met een vel bakpapier. Plaats in het midden
een vuurvast kommetje (diameter 7 cm) en leg alle worstenbroodjes
in een cirkel rond het kommetje. Werk in 2 rijen. Roer de eidooier los
en bestrijk de worstenbroodjes met het losgeklopte ei.
6
7
lekkervanbijons.be
Pel en snipper de sjalot ijn.
Bak de krans gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak ondertussen het sausje:
lepel de harissa bij de yoghurt en voeg het limoensap
en zeste toe. Breng op smaak met peper en zout.
ABSOLUTE
WERELDTOP,
OOK AAN TAFEL.
Belgisch vlees, dat is wereldklasse. Net zoals ons nationaal elftal. Geniet
tijdens het EK dus ook aan tafel van deze pure topkwaliteit. Ontdek waarom
vlees van bij ons de beste speler op de markt is, op lekkervanbijons.be