Alvo folder - 01/10 - 30/11/2021 - NIET LANGER GELDIG - pagina 47 *

thumbnail - Alvo-aanbieding - 01/10/2021 - 30/11/2021 -  producten in de aanbieding - champignons, kristalsuiker, suiker, agavesiroop, ahornsiroop. Pagina 47.
47 / 77

* Geldig in alle winkels Alvo

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
ARTISJOK I CAKEKLASSIEKERS ZOET ZONDER CALORIEËN Wie minder suiker wil eten, kan een suikervervanger of zoetstof gebruiken. Ze bevatten veel minder of zelfs geen calorieën, maar zijn vaak veel intenser van smaak, zodat je er ook minder van hoeft te gebruiken. Het aanbod is de laatste jaren enorm gegroeid. We geven je hierbij een handig overzicht van de mogelijkheden. Ga je bakken met zoetstoffen, kijk dan altijd even op de verpakking voor de juiste verhouding in vergelijking met gewone suiker. Pas je recept vervolgens aan aan deze verhouding. Tagatesse: de zoetstof tagatose werd ontdekt in 1926 en wordt verkregen uit lactose of melksuiker. Slechts 20 % wordt opgenomen door het lichaam, de rest gaat naar de dikke darm, met een gunstig effect op de darmflora. Tagatesse is een suikervervanger op basis van deze zoetstof, aangevuld met isomalt en sucralose (chemische zoetstoffen). De voedingswaarde per 100 g is 175 kcal. Sukrin: een suikervervanger op basis van erythritol, een zoetstof die van nature voorkomt in peren, meloenen en champignons. De stof wordt verkregen door fermentatie. Sukrin wordt verkocht in verschillende vormen (druppels, poeders, bakmixen), maar ook in een vorm die lijkt op kristalsuiker en daardoor ideaal is om te bakken, zeker omdat de verhouding 1 op 1 is. Sukrin bevat geen kcal. Zusto: een suikervervanger op basis van verschillende soorten voedingsvezels mét een prebiotisch (goede bacteriën) effect. Concreet betekent dit dat het een positief effect heeft op je darmen. De basis is polydextrose (een vulstof), aangevuld met plantaardige vezels en zoetstoffen (erythritol, isomalt en sucralose). De verhouding is 1 op 1. Je hoeft je recept dus niet aan te passen, maar je krijgt wel viermaal minder calorieën binnen dan wanneer je suiker gebruikt. De voedingswaarde per 100 g is 98 kcal. Stevia: deze zoetstof wordt gewonnen uit de steviaplant. Het is niet de plant zelf die gebruikt wordt, alleen een stofje uit de plant: steviolglycosiden. Stevia is tweehonderd tot driehonderd keer zo zoet als suiker, maar bevat géén calorieën. Je vindt stevia als druppels en zoete tabletjes, maar ook in een vorm die lijkt op kristalsuiker, speciaal om te bakken. Hierbij is de stevia gemengd met erythritol. Canderel Sugarly: de bekende zoetstof Canderel (vroeger enkel als druppels, poeder of tabletjes) is sinds enige tijd ook verkrijgbaar in kristaltextuur, zodat je ermee kunt bakken. De basis van Canderel is erythritol, aangevuld met sucralose. De korrels zijn twee keer lichter dan suiker en zijn twee keer zo zoet. Dus als je wilt bakken met dit product, heb je de helft nodig (100 g suiker = 50 g Sugarly). Canderel Sugarly bevat geen calorieën. Plantaardig zoet In veel recepten worden tegenwoordig ook natuurlijke, plantaardige zoetmakers gebruikt. Denk hierbij aan kokosbloesemsuiker, honing, agavesiroop, ahornsiroop en zelfs appelmoes. Dit zijn geen suikervrije opties, omdat ze ook suiker bevatten. Maar ze zijn wel een tikkeltje gezonder dan witte, geraffineerde kristalsuiker. Zoet is de enige smaak die iedereen van bij de geboorte weet te waarderen. OKTOBER - NOVEMBER 2021 I 47

Andere folders Alvo

Net binnengekomen folders