ARTISJOK I WEEKMENU
Voeg nog reepjes
Het
geheim van GOEDE PESTO
paprika, stukjes
komkommer en/of
Je vindt lekkere pesto kant-en-klaar in het koelvak van jouw Alvo-supermarkt. Een zelfgemaakte pesto is toch nog een
kerstomaten toe.
beetje een ander verhaal. Het is de ideale manier om overschotjes kruiden en groenten op te werken. Serveer pesto
niet enkel bij pasta, maar ook bij slaatjes, bruschetta, gepofte aardappelen, soep, gegrilde groenten, croque-monsieurs
of tomaat-mozarella. Meestal is het hoofdingrediënt van pesto basilicum, maar eigenlijk kun je nog veel meer kruiden
gebruiken. Variatie is goed, variatie is lekker! Qua verhoudingen moet je er altijd rekening mee houden dat je véél groene
kruiden gebruikt, véél olijfolie en met mate een beetje noten, kaas en knoflook. De snelste manier om pesto te maken,
is alles in de mixer of de keukenrobot doen. Maar wie het geduld heeft om met een vijzel en stamper te werken, zal
merken dat je nog meer smaak uit de etherische olie van de kruiden kunt vrijmaken.
Dit zijn enkele leuke combitips voor een killerpesto, die jij thuis in je eigen
keuken kunt maken:
Klassieker = basilicum, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie
Milde versie = babyspinazie, hazelnoten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie
Wilde versie = basilicum, peterselie, bieslook, koriander, munt, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie
Herfstversie = groene kool (savooi), hazelnoten of walnoten, pecorino of gruyère, knoflook en olijfolie
OKTOBER - NOVEMBER 2021 I 63