Alvo folder - 01/10 - 30/11/2021 - NIET LANGER GELDIG - pagina 67 *

thumbnail - Alvo-aanbieding - 01/10/2021 - 30/11/2021 -  producten in de aanbieding - stokbrood, aardappelen, drumsticks, knoflook, rode ui, spitskool, uien, wortels, peterselie, citroen, coleslaw, karnemelk, mayonaise, suiker, ansjovisfilet, kappertjes, koriander, munt, dragon, olijfolie, rozijnen, keukenpapier, keukenrollen. Pagina 67.
67 / 77

* Geldig in alle winkels Alvo

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
ARTISJOK I WEEKMENU n ulle m s en Sam Z AG D N O DE BESTE GEGRILDE KIP MET SALSA VERDE EN COLESLAW 4 • • • • >1u Coleslaw komt oorspronkelijk uit Centraal-Europa. Deze frisse salade kwam bij de Amerikanen terecht, die hem omdoopten tot coleslaw, afkomstig van het Nederlandse woord ‘koolsla’. gemiddeld 2 liter koud water 2 eetlepels grof zout (bv. fleur de sel) 2 eetlepels bruine suiker ± 1,5 kilo kippendijen & drumsticks (met het vel er nog aan) VOOR DE SALSA VERDE: • 250 g groene gemengde kruiden (bv. munt, dragon, peterselie, koriander …) • 2 tenen knoflook • 1 ansjovisfilet • 1 theelepel kappertjes • enkele eetlepels olijfolie • sap van ½ citroen • peper en zout VOOR DE COLESLAW: • 1 spitskool • 2 wortels • 1 rode ui, fijngesneden • 2 kopjes karnemelk • 4 eetlepels mayonaise • een handje rozijnen • sap van ½ citroen • peper en zout • een bosje munt, fijngesneden 1. Meng het water met het zout en de suiker in een grote kom met deksel (of in een grote plastic diepvrieszak). Voeg de stukken kip toe en sluit af. Zet 1 tot 6 uur in de koelkast. 2. Maak intussen de salsa verde: mix hiervoor alle ingrediënten met de staafmixer of in de keukenrobot. Zet apart. 3. Maak ook de coleslaw: rasp of snij de spitskool en de wortels zo fijn mogelijk. Meng met de rest van de ingrediënten en zet apart. 4. Haal de stukken kip uit de vloeistof en dep ze goed droog met keukenpapier. Zet een grillpan op het vuur en laat die goed heet worden. Bestrijk lichtjes met olijfolie. Gril de stukken kip en dek eventueel even af met een deksel. Draai na enkele minuten om en laat minstens 20 minuten verder garen. Check met een vleesthermometer of de kip gaar is. Of prik erin met een satéprikker. Als het vocht helder is, is de kip gaar. 5. Serveer de kip met de salsa verde en geef er de coleslaw bij. Serveer met stokbrood of gepofte aardappelen uit de oven. OKTOBER - NOVEMBER 2021 I 67

Andere folders Alvo

Net binnengekomen folders