Goed gepland het nieuwe jaar in!
Meal prep is een manier om slim te koken. Het sleutelwoord
is ‘planning’. Het is de ideale manier om door de week tijd te
besparen maar toch voedzaam en lekker te eten. Enkele gaatjes
in de agenda of tijd in het weekend? Bereid dan alvast een
aantal gerechten en ingrediënten voor. Zo hoef je de maaltijd
door de week enkel nog af te werken en op te warmen.
Recept
KIP MET CURRY EN APPEL
Ingrediënten (voor 4 personen)
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
2 builtjes rijst
300 ml water
1 kippenbouillonblokje
2 appels
4 kipfilets
2 el maiszetmeel
2 el arachideolie
3 kl currypoeder
400 ml Go-Tan kokosmelk
peper en zout
KOKOSMELK
Go-Tan
creamy
400 ml
1+1
GRATIS*
*VERREKEND ALS 50% KORTING AAN DE KASSA
Bereiding
•
•
•
•
AANBIEDINGEN VERS VLEES GELDIG IN DE ALVO-VESTIGINGEN MET EEN AFDELING VERS VLEES.
•
•
•
•
•
Recept
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng 300 ml water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op.
Verdeel de ongeschilde appels in vier. Verwijder het klokhuis en snij in stukken.
Dep de kipfilets droog met keukenpapier. Snij in blokjes en wentel door het
maiszetmeel.
Verhit de helft van de arachideolie in een wokpan en bak de kippenblokjes mooi
goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Schep uit de pan en hou warm
onder aluminiumfolie.
Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en voeg de appelstukjes en de
currypoeder toe. Roerbak gedurende enkele minuten.
Voeg de bouillon en de kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat gedurende
5 minuten pruttelen.
Voeg de kippenblokjes terug toe en laat op een zacht vuur verder garen.
Serveer met de rijst.
OVENSCHOTEL MET COURGETTE EN GEHAKT
Ingrediënten (voor 4 personen)
•
•
•
•
•
•
1,5 kg aardappelen, geschild en in stukjes
boter
2 uien, fijngesnipperd
3 courgetten, in blokjes
750 g champignons, in plakjes
750 g gemengd gehakt
•
•
•
•
•
1 groentebouillonblokje
2 el bloem
1 liter melk
200 g geraspte emmentaler
peper en zout
Bereiding
• Verwarm de oven voor op 220 °C.
• Kook de aardappelen gaar. Giet af en pureer.
• Verhit een klontje boter in de wok en roerbak de uiringen en de stukjes courgette
en champignon.
• Smelt boter in een pan en bak het gehakt rul. Breng op smaak met peper en zout.
• Smelt boter en roer de bloem erdoor samen met het verkruimeld bouillonblokje.
• Giet de melk erbij, blijf roeren tot de saus voldoende is ingedikt.
• Schep het gehakt in een ovenschotel. Voeg de aardappelpuree en de groenten toe.
• Strijk glad.
• Overgiet met de bechamelsaus en bestrooi met de kaas.
• Zet een 30-tal minuten in de voorverwarmde oven.
MELK
Campina
halfvol lactosevrij,
mager 0% v.g., halfvol of vol
PET, 6 x 1 l.
2e VOOR
1/2 PRIJS*
*VERREKEND ALS 25% KORTING AAN DE KASSA