Alvo folder - 12/01 - 25/01/2022 - NIET LANGER GELDIG - pagina 5 *

thumbnail - Alvo-aanbieding - 12/01/2022 - 25/01/2022 -  producten in de aanbieding - champignons, aardappelen, courgette, appels, ovenschotel, kaas, Campina, kokosmelk, melk, kippenbouillonblokje, groentebouillonblokje, rijst, curry, arachideolie, keukenpapier, keukenrollen. Pagina 5.
5 / 21

* Geldig in alle winkels Alvo

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
Goed gepland het nieuwe jaar in! Meal prep is een manier om slim te koken. Het sleutelwoord is ‘planning’. Het is de ideale manier om door de week tijd te besparen maar toch voedzaam en lekker te eten. Enkele gaatjes in de agenda of tijd in het weekend? Bereid dan alvast een aantal gerechten en ingrediënten voor. Zo hoef je de maaltijd door de week enkel nog af te werken en op te warmen. Recept KIP MET CURRY EN APPEL Ingrediënten (voor 4 personen) • • • • • • • • • • 2 builtjes rijst 300 ml water 1 kippenbouillonblokje 2 appels 4 kipfilets 2 el maiszetmeel 2 el arachideolie 3 kl currypoeder 400 ml Go-Tan kokosmelk peper en zout KOKOSMELK Go-Tan creamy 400 ml 1+1 GRATIS* *VERREKEND ALS 50% KORTING AAN DE KASSA Bereiding • • • • AANBIEDINGEN VERS VLEES GELDIG IN DE ALVO-VESTIGINGEN MET EEN AFDELING VERS VLEES. • • • • • Recept Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng 300 ml water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op. Verdeel de ongeschilde appels in vier. Verwijder het klokhuis en snij in stukken. Dep de kipfilets droog met keukenpapier. Snij in blokjes en wentel door het maiszetmeel. Verhit de helft van de arachideolie in een wokpan en bak de kippenblokjes mooi goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en voeg de appelstukjes en de currypoeder toe. Roerbak gedurende enkele minuten. Voeg de bouillon en de kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat gedurende 5 minuten pruttelen. Voeg de kippenblokjes terug toe en laat op een zacht vuur verder garen. Serveer met de rijst. OVENSCHOTEL MET COURGETTE EN GEHAKT Ingrediënten (voor 4 personen) • • • • • • 1,5 kg aardappelen, geschild en in stukjes boter 2 uien, fijngesnipperd 3 courgetten, in blokjes 750 g champignons, in plakjes 750 g gemengd gehakt • • • • • 1 groentebouillonblokje 2 el bloem 1 liter melk 200 g geraspte emmentaler peper en zout Bereiding • Verwarm de oven voor op 220 °C. • Kook de aardappelen gaar. Giet af en pureer. • Verhit een klontje boter in de wok en roerbak de uiringen en de stukjes courgette en champignon. • Smelt boter in een pan en bak het gehakt rul. Breng op smaak met peper en zout. • Smelt boter en roer de bloem erdoor samen met het verkruimeld bouillonblokje. • Giet de melk erbij, blijf roeren tot de saus voldoende is ingedikt. • Schep het gehakt in een ovenschotel. Voeg de aardappelpuree en de groenten toe. • Strijk glad. • Overgiet met de bechamelsaus en bestrooi met de kaas. • Zet een 30-tal minuten in de voorverwarmde oven. MELK Campina halfvol lactosevrij, mager 0% v.g., halfvol of vol PET, 6 x 1 l. 2e VOOR 1/2 PRIJS* *VERREKEND ALS 25% KORTING AAN DE KASSA

Andere folders Alvo

Net binnengekomen folders