Lekkere bijgerechtjes
Lamsvlees heeft een uitgesproken smaak, die heel goed samengaat met typische lentegroenten en lekkere sausjes. Dit
zijn enkele bijgerechten die je zou kunnen serveren bij lamskroon.
FRANSE DOPERWTJES: fruit een sjalot in boter en voeg
geblancheerde doperwtjes toe. Laat even aanbakken en
voeg dan enkele blaadjes fijngesneden kropsla toe. Breng
op smaak met peper en zout.
KNOFLOOKPUREE: bedruppel een volledige bol
knoflook met wat olijfolie en zet die een uur in een
op 180 °C voorverwarmde oven. Zo verliezen de
teentjes knoflook hun scherpte en worden ze zeer
zacht en aromatisch van smaak. Knijp de geroosterde
knoflookteentjes uit hun velletjes en plet ze met
een vork tot een gladde substantie. Meng met
aardappelpuree.
30
GEGRILDE GROENE ASPERGES: bestrijk een bos
groene asperges met olijfolie en gril ze kort in een
gloeiend hete grillpan of op de barbecue. Werk
af met een beetje geraspte citroenschil en
fijngesneden dille.
MUNTDRESSING: snij een paar takjes
munt fijn en meng met een teentje
geperste knoflook en wat olijfolie. Werk
het gebraden vlees, nét voor het serveren,
hiermee af.