Alvo folder - NIET LANGER GELDIG - pagina 39 *

thumbnail - Alvo-aanbieding -  producten in de aanbieding - knoflook, komkommer, krieltjes, rode paprika, rode ui, uien, groene paprika, gele paprika, gember, courgette, limoen, mango, kipfilet, rundergehakt, tonijn, ontbijtspek, yoghurt, griekse yoghurt, komijnpoeder, koriander, provençaalse kruiden, teentjes, tijm, ketjap, sambal, sojasaus, BBQ, olijfolie. Pagina 39.
39 / 77

* Geldig in alle winkels Alvo

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
ARTISJOK I SPIESJES 2. GEMARINEERDE KIPPENSPIESJES • • • • • • • • • 500 g kipfilet, in dunne repen gesneden 2 teentjes knoflook, fijngesneden een stukje gember, fijngesneden 2 eetlepels ketjap manis (zoete sojasaus) ½ theelepel sambal oelek 1 mango, in stukjes gesneden 2 eetlepels sesamzaadjes verse korianderblaadjes 1 rood Spaans pepertje, in fijne ringen 1. Meng de kipfilets met de knoflook, de gember, de ketjap manis en de sambal oelek. Laat minstens 20 minuten marineren. 2. Rijg de kippenreepjes en de mango afwisselend in een spiraalvorm aan spiesjes. 3. Gril ze gaar op de barbecue (of in de grillpan). 4. Werk ze vervolgens af met sesamzaadjes, koriander en het Spaanse pepertje. 4. 3. TONIJNSPIESJES MET 3 KLEUREN PAPRIKA • • • • 2 citroenen olijfolie 400 g tonijnfilet (vers of ontdooid) 1 eetlepel Provençaalse kruiden • • • • peper en zout 1 rode paprika 1 groene paprika 1 gele paprika 1. Halveer de citroenen en bestrijk het snijvlak met een beetje olijfolie. Leg de citroenhelften met de snijkanten naar beneden op het rooster van de barbecue of in de gloeiend hete grillpan. Laat enkele minuten garen en zet opzij. 2. Snij de tonijnfilets in hapklare stukken. Wentel ze in olijfolie met de Provençaalse kruiden, peper en zout. 3. Snij de paprika’s in even grote stukken. 4. Rijg vervolgens de stukken tonijn met de stukken paprika aan spiesjes. 5. Gril ze enkele minuten per kant op de barbecue (of in de grillpan). 6. Knijp net voor het serveren de gegrilde citroenhelften erover uit. LIBANESE RUNDERSPIESJES 5. MET YOGHURTDIP • • • • • • • • • • • ± 500 g puur rundergehakt 1 rode ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 eetlepel komijnpoeder 1 eetlepel korianderpoeder een bosje verse koriander, grof gesneden peper en zout olijfolie een potje Griekse yoghurt ½ komkommer, fijngesneden ½ limoen, geraspte schil 1. Meng het rundergehakt met de rode ui, de knoflook, het komijn- en korianderpoeder, de helft van de koriander, peper en zout. Verdeel in 8 stukken. Kneed als een worstje rond 8 spiesjes. 2. Bestrijk met olijfolie en gril 3 à 4 minuten aan elke kant op de barbecue of in de grillpan. Meng de yoghurt met de rest van de koriander, een beetje olijfolie, de komkommer en de geraspte limoenschil. Breng op smaak met peper en zout. Al deze spiesjes zijn voor 6 personen. SPIESJES VAN KRIELTJES, SPEK EN COURGETTE • • • • • 24 krieltjes, gekookt 12 dunne plakjes ontbijtspek, gehalveerd 2 courgettes, in de lengte in dunne plakken gesneden olijfolie 1 eetlepel gedroogde of enkele takjes verse tijm (fijngesneden) 1. Wikkel elk krieltje in een half plakje ontbijtspek. 2. Meng de plakken courgette met wat olijfolie en tijm. 3. Prik het uiteinde van een plakje courgette aan een spies. Prik er om en om de krieltjes aan, zodat de courgette er in S-vorm rond gaat. Gebruik halverwege elk spiesje eventueel een tweede plak courgette als de eerste te kort is. 4. Gril de spiesjes enkele minuten per kant op de barbecue (of in de grillpan). MAART - APRIL - MEI 2022 I 39

Andere folders Alvo

Net binnengekomen folders