ARTISJOK I WEEKMENU
De kwaliteit van het vlees
is heel belangrijk.
ZOETE
AARDAPPEL
Zoete aardappels zijn
superhelden in de
keuken. Je hoeft de
zoete aardappels niet
te schillen.
3X GEVULDE ZOETE
AARDAPPEL:
1. Verpak de zoete aardappels in aluminiumfolie en leg ze ± 45 minuten in een op 200 °C
voorverwarmde oven. Check met een mesje of ze gaar zijn.
2. Snij het kalkoenvlees in reepjes en meng met 2 eetlepels olijfolie en de helft van het
limoensap. Breng op smaak met het komijnpoeder, het paprikapoeder, de oregano,
peper en zout. Laat even rusten.
3. Snij intussen 1 rode ui en de paprika’s in reepjes. Meng de ui, de paprikareepjes en de
knoflook met het kalkoenvlees. Bak alles samen in een grote braadpan of wok mooi
goudbruin en gaar.
4. Meng de spitskool met de tweede rode ui (in fijne ringen), de peterselie en de munt.
Voeg de rest van de olijfolie en het limoensap toe. Breng op smaak met peper en zout.
5. Verwijder de folie van de zoete aardappels en halveer ze in de lengte. Open de zoete
• met pulled chicken,
peterselie en Griekse
yoghurt.
• met een vulling van
maïs, gehakt en
paprika.
• met rucola,
uitgebakken
parmaham, burrata
en balsamicoazijn.
aardappels en vul ze op met de gyros, de spitskool en ten slotte de verbrokkelde feta.
MAART - APRIL - MEI 2022 I 59